Hirdetés

Több mint háromszázötvenen zenéltek 

Több százan zenéltek vasárnap Csíkmindszenten a sportközpont udvarán, ugyanis az idei, immár 13. alkalommal tartott Alcsíki Fúvóstalálkozónak Csíkszentlélek község volt a házigazdája. Az eseményen Alcsík összes ifjúsági fúvószenekara részt vett.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több mint háromszázötvenen zenéltek 
Fotó: Vlaicu Lajos

Alcsík mind a tíz fúvószenekarának részvételével zajlott az idei 13. Alcsíki Fúvóstalálkozó, amelynek házigazdája a Csíkszentlélek Községi Ifjúsági Fúvószenekara volt. A vasárnap tartott fúvóstalálkozón több mint 350-en zenéltek egyszerre a csíkmindszenti sportközpont udvarán, az esemény főszervezői az Alcsík Kistérség Fejlesztési Társulás és Csíkszentlélek Község Önkormányzata. Több mint háromszázötvenen zenéltek 

A találkozón részt vevő fúvószenekarok: Újtusnádi Pro Musica Egyesület Fúvószenekara, Csíkszentimrei Szent Imre Fúvószenekar, Csíkkozmási Tuzson János Fúvósegyesület Zenekara, Csíkbánkfalvi Közbirtokosság Bánk Bán Fúvószenekara, Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncert Fúvószenekar, Csíkszentsimoni Gyermek Fúvószenekar, Csíkszentkirályi Ifjúsági Fúvószenekar, Csíkszentgyörgyi Közbirtokosság, Havasalja Fúvószenekar, Csíkszeredai Fúvószenekar, Csíkszentlélek Községi Fúvószenekar. A közös felvonulást követően, amely a helyi iskola udvarától a sportközpont udvaráig tartott, köszöntötték a fúvóstalálkozóra összegyűlt fúvósokat és érdeklődőket. A zenekarok a nap folyamán közösen és egyenként is játszottak hagyományos magyar indulókat és modernebb zenei feldolgozásokat. 

Több mint háromszázötvenen zenéltek 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!