Hirdetés

Sikeres helyi fiatal fúvósok

Jó eredményeket értek el a helyi fúvószenekarok a Fú­vós­ze­ne­ka­ri Világszövetség (WASBE – World Asso­ci­a­tion for Symphonic Bands and Ensembles) ver­senyén.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sikeres helyi fiatal fúvósok
Fotó: Sóvidék TV

Korondon a hétvégén meg­rendezett nemzetközi fúvószenekari versenyen gyermek fúvószenekari kategóriában kiemelt első helyezést kapott a Csík­szent­ki­rá­lyi Ifjúsági fúvószenekar (karmester: Sándor Árpád), a Csíkszentléleki Ifjúsági fúvószenekar (karmester: Sándor Árpád és Szakács Csanád) és a Csíkszentsimoni Gyermek fúvószenekar (karmester: Sándor Árpád). 
Ugyanebben a kategóriá­ban első helyezést ért el a csík­bánk­fal­vi Bánk Bán fúvószenekar (karmester: Sándor Árpád), a Gyergyóremetei Ifjúsági fúvószenekar (karmester: Laczkó Gyula) és a Csíkszentdomokosi Tűzoltó fúvószenekar (karmester: Fábián Attila). Második helyezést ért el Korond község gyermek fúvószenekara (karmester: Kovács Annamária), és harmadik helyezést kapott a parajdi Szász János emlékzenekar (karmester: Szekeres Elek), illetve a Csíkszeredai Városi Fúvószenekar (karmester: Both Béla).


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Haladó kategóriában kiemelt első helyezést kapott a két magyarországi zenekar, a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara (karmester: Payr Henrik) és a Kisteleki fú­vós­ze­ne­kar (karmester: Czirok Zoltán). Első helyezést kapott Korond község fúvószenekara (karmester: Molnár Andor), és második helyet a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar (karmester: Mayer Róbert).
Mint arról lapunk korábban beszámolt, a versenyen a zenekarok teljesítményét nemzetközi szakmai zsűri ítéli meg, idén dr. Csikota József volt a zsűri elnöke, aki szerint az utóbbi években sokat fejlődtek a zenekarok. Sándor Árpád karmester úgy véli, ez az eredmény a Vámszer Géza Művészeti Népiskola fúvóskarmester-képzésének is köszönhető, hiszen azon zenekarok fejlődtek a legtöbbet, amelyeknek karmesterei aktív hallgatói az említett kurzusnak. Mint mondta, az oktató karnagynak, Orosz Jánosnak köszönhetően nemcsak elméletet tanulnak, hanem a zenekarok felkészítésében is sok segítséget kapnak.

Sóvidék TV

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!