Testvérmegyei szerződést kötött Hargita megye Beregszász járással

Testvérmegyei szerződést kötött Hargita megye Beregszász járással, a dokumentumot hétfőn írtak alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Rezes Károly Beregszászi Járási Tanács elnöke – közölte lapunkkal a megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Testvérmegyei szerződést kötött Hargita megye Beregszász járással
Szerződéskötés. Aláírták a dokumentumot Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint három évvel ezelőtt már felvette a kapcsolatot a két önkormányzat. Mint részletezték: a megbeszélésen a tanácselnökök mellett hét járási település polgármestere is részt vett, köztük Babják Zoltán, Beregszász polgármestere. A kárpátaljai település elöljárója megjegyezte: Hargita megyétől kaptak először segítéséget az orosz-ukrán háború kitörése óta. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Testvérmegyei szerződést kötött Hargita megye Beregszász járással

„A két régió a jövőben megvizsgálja a lehetőségét közös EU-s projektek pályázását, az oktatás területén igyekeznek együttműködni főként a didaktikai eszközök beszerzésében, táborokat igyekeznek szervezni a kárpátaljai diákok és pedagógusok számára” – olvasható a közleményben. Ezen kívül kölcsönösen megosztják egymással közigazgatási tapasztalataikat, konzultálnak a kulturális és gazdasági tevékenységekről, továbbá az turisztikai kínálatok népszerűsítésében is együttműködnek, szociális és humanitárius tevékenységek is szerepelnek a megállapodásban. A közlemény ugyanakkor kitér arra is, hogy Borboly Csaba Vitalij Matyij, a Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal vezetőjével is találkozott, aki szintén támogatja a testvérmegyei kapcsolatot.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!