Könnyítések járnak az adóhátralékkal rendelkezők számára

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Könnyítések járnak az adóhátralékkal rendelkezők számára
Archív Fotó: László F. Csaba

Azok a magánszemélyek és jogi személyek, akiknek adóhátralékuk van, jelentős mértékű könnyítésekre számíthatnak – emlékeztet a Brassói Regionális Közpénzügyi Vezérigazgatóság, amelyhez a Hargita Megyei Pénzügyi Igazgatóság is tartozik. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint beszámoltunk róla, szeptember elején az adóbeszedés hatékonyságának növeléséről, a költségvetési kiadások észszerűsítéséről és az önkormányzatok beruházásainak támogatásáról szóló sürgősségi rendeletet, részleges adóamnesztiát fogadott el a kormány. Ez alapján azoknak a magánszemélyeknek, akik adótartozása 5000 lejnél kisebb, csak az adósság felét, 5000 lej felett pedig a 25 százalékát kell befizetniük, ha november 25-ig önkéntesen törlesztenek. Mindkét kategória mentesül a kamatok és a büntetőkamatok kifizetése alól is.

A gazdasági tevékenységet folytató magánszemélyeknek külön kérelmet kell benyújtaniuk.

Emellett a jogszabály a vállalkozásoknak is kedvezményeket kínál: azok a cégek, amelyek határidőre befizették az éves nyereségadót vagy a mikrovállalkozások adóját, 3%-os bónuszban részesülnek 2024-re. A bónusz feltétele, hogy az adófizetők minden kötelezettségüket időben teljesítsék.

További információ az adóamnesztiáról az www.anaf.ro oldalon érhető el.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!