Egyre több kölyökkutyát hagynak magára

Egyre több kölyökkutyát hagynak magára közterületen, a rendőrségnek a közelmúltban számos hasonló esetet jelentettek. Legutóbb Bögöz községből jelentették, hogy kilenc kölyökkutyát hagytak el – közölte hétfőn a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Egyre több kölyökkutyát hagynak magára
A Bögözön magukra hagyott kiskutyák Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint az eset mindenki számára figyelmeztető jel. A rendőrség ugyanakkor emlékeztet: rendkívül fontos ivartalanítani a házikedvenceket, a fajtatiszta állatok kivételével, továbbá be kell tartani a kóbor kutyák kezelését szabályozó törvényi előírásokat. „A szabályok be nem tartása a kóbor kutyák ellenőrizetlen elszaporodásához vezet, ami egyes szemfogak agresszivitása miatt veszélyeztetheti az emberek életét és épségét” – írták. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A rendőrség jelenleg is vizsgálatokat folytat Bögözben, hogy kiderítse: ki a felelős a kilenc kutyakölyök magára hagyásáért. Ha ez sikerül nekik, a törvényi rendelkezések értelmében büntetőjogi eljárás indul a tettes ellen. „Arra kérünk minden állampolgárt, hogy tájékoztasson bennünket minden olyan személyről, akit hasonló cselekmények elkövetésével gyanúsít” – kéri közleményében a lakosság segítségét a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!