Egymillió csillag a rászorulókért

Tizenhat éve minden év októberében a nélkülözők számára szervez adománygyűjtést a Gyulafehérvári Caritas szeretetszoláglat az Egymillió Csillag a rászorulókért programja által. Az eseményen több település közterein gyújtanak gyertyákat a szegénységben élőkkel való együttérzés jeleként.

Simó Bernadette
Egymillió csillag a rászorulókért
Idén is felcsillan az egymillió csillag. Szolidaritás Fotó: László F. Csaba

Idén is felcsillan az egymillió csillag Erdély-szerte, a Gyulafehérvári Caritas szeretetszolgálat újra megrendezi az adománygyűjtő és bemutatkozó eseményét. Az Egymillió csillag a rászorulókért elnevezésű esemény révén ebben a hónapban a Caritas tevékenységét, a Gyulafehérvári Főegyházmegye szeretetszolgálatát szeretnék bemutatni a szervezők. A tizenhat éve megrendezett akcióval az elmúlt években Egymillió csillag a szegényekért, illetve Egymillió csillag a nélkülözőkért címen vonultak ki Erdély különböző városainak köztereire, hogy a lakossággal gyertyát gyújtsanak a szegényekért és pénzadományokkal segítsék őket.
Kezdetben az akció célja az adománygyűjtés volt, amelyet nehéz szociális hátterű személyek megsegítésére szántak. Idén a Caritas szolgáltatásainak bemutatására is nagyobb hangsúlyt helyeznek, azt szeretnék tudatosítani, hogy szükség van rájuk, mert mindig lesznek magányos és szükségben élő nyugdíjasok, ápolásra és gondozásra szoruló betegek, rászoruló csecsemők, gyermekek, akiket az iskolaelhagyás és lemorzsolódás veszélye fenyeget, fogyatékkal élő felnőttek és gyermekek, akik speciális gondozást igényelnek, valamint az útjukat kereső és gyakran eltévelyedésre hajlamos fiatalok, akiket terelgetni kell. Az Egymillió csillag a rászorulókért keretében Erdély több településén gyertyagyújtási akciót tartanak. A főtereken, központokban az esti órákban különböző programok, koncertek, kulturális előadások kíséretében gyújthat minden adományozó gyertyát, aminek megvásárlásával a rászorulókat segíti. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hargita megyé­ben Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren október 11-én, 18–20 óra között villannak fel a szeretet lángjai; Csíkcsicsóban a Szent Antal-templom előtt október 13-án, 20 órától lehet meggyújtani a gyertyákat. A csíkcsicsói eseményen arra hívják a gyermekeket, hogy jelentkezzenek a Caritasnál kifesthető könyvjelzőkért, színezzék ki őket kedvük szerint, majd írjanak rá szívből jövő üzenetet. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a kiszínezett könyvjelzők eljussanak a rászoruló gyermekekhez.
Online is lehet adományozni a Caritas weboldalán. A szervezpk szerint a támogatásokat az állapotos édesanyák számára szülés előtti és utáni tanácsadásra, baba-mama csoportokban való részvéte­lére, kisgyermekek játékos fej­­lesz­tésére, kisiskolások dél­utáni foglalkoztatására, fogyatékkal élő gyerekek terápiás foglalkoztatására, fiatalok továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadására, ágyban fekvő betegek otthoni gondozására, magukra maradt idősek ellátására, az idős személyek magányának enyhítésére fordítják.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!