Adósság miatt zárva

Nem sikerült megoldani, hogy visszakapcsolják a villanyáramot a gyergyószentmiklósi VSK létesítményeiben. A szolgáltató további százezer lej befizetését követeli, a klub ezt leghamarabb ma tudja megtenni.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 4 perc
Adósság miatt zárva
Sokáig görgették maguk előtt az elmaradást. Kényszerhelyzet Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A Városi Sport Klub kálváriája az áramszolgáltatóval 2022 év végén kezdődött – idézte fel a sajtónak Kercsó Zoltán, az intézmény menedzsere. Akkor már fél év eltelt anélkül, hogy villanyszámlát kapott volna az intézmény, és hogy az erre szánt keretet felhasználják, a városi tanács jóváhagyásával eszközökre, javításokra költötték. Az év utolsó napjaiban azonban megérkezett a számla is, rövid fizetési határidővel. Azóta görgeti maga előtt a VSK az adósságokat a szolgáltató felé, magyarázta a menedzser. Többször kaptak már értesítést a szolgáltatás felfüggesztéséről, eddig mindig megoldódott a helyzet, hétfőn viszont tényleg lekapcsolták az áramot az uszodában, a sportcsarnokban, a jégpályákon és a futballpálya öltözőiben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Bár hétfőn este még abban egyeztek meg, hogy kedden visszakapcsolják a villanyt, újabb értesítés érkezett: további százezer lejt kell ehhez törlesztenie a VSK-nak. Kercsó Zoltán szerint ez nem okoz gondot, van néhány adósa
az intézménynek, akik törlesztést ígértek, az önkormányzat is utalja az első negyedévi támogatásból még elmaradt 75 ezer lejt. Úgy számolja, ha ma fizetni tudnak, holnap ismét lehet áram a létesítményekben.
Az önkormányzati sporttámogatási rendszer lebonyolítójaként törlesztenivalója van a VSK-nak különböző sportegyesületek felé is, hiszen a tavaly nyertes pályázatok jelentős részét nem fizette ki az év végi megszorítások miatt. Mintegy hetvenezer lej utólagos kifizetését várják a sikeresen pályázók a VSK-tól.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!