Több régi darabot visz színpadra a társulat, elsőként a Ház a határon komédiát mutatják be

Több régi darabot visz színpadra ünnepi évadában a Figura Stúdió Színház. Elsőként Mrożeknek a Gyergyószentmiklóson 1992-ben bemutatott Ház a határon című abszurd komédiáját, Keresztes Attila rendezésében. Az újragondolt verzió premierjét szeptember 28-án láthatja a közönség.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 1 perc
Több régi darabot visz színpadra a társulat, elsőként a Ház a határon komédiát mutatják be
Negyvenéves a társulat. Beharangozták a jubileumi évadot Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Ünnepi évadot indított szeptemberben a Figura Stúdió Színház, hiszen negyven éve alakult meg a társulat. Ennek megfelelően ez egyben visszaemlékezéssel is jár számukra.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

1992-ből származó plakát jelezte a kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatón, hogy elsőként a Ház a határon című művet viszik újra színre, Keresztes Attila rendezésében. A történet abszurditását az emberiség öniróniájaként fogalmazza meg Keresztes a darabban, és a humor nyelvén próbálja a mindenkori aktualitásra, ugyanakkor a realitásra ráirányítani a figyelmet.

– Az abszurditás az, hogy egy házat szakít ketté két nagyhatalom, s ezzel együtt egy családot, életeket választ szét. Ez annak a példája, ahogyan Kelet-Közép-Európát felosztották, roncsolódások, konfliktusok és emberi életek árán. Ez a fajta abszurdnak tekintett helyzet ma már realitás. Így írja felül az élet a művészi fantáziát – részletezte a rendező.

A darab színterének Bajkó Blanka Alíz adott animáció jelleget.

– Egy elrajzolt világot próbálunk megfogni – ismertette a díszlet- és jelmeztervező.

A bemutatót szeptember 28-án tartják, azt követően 30-án játsszák újra a darabot. A Ház a határon című előadás első változatát 16 színész játszotta, és megyei turnéra is elvitték akkor a művet. Az újragondolt változat bemutatójára meghívást kaptak az egykori szereplők, akiket meglepetéssel várnak az eseményre.

Szereposztás:
Faragó Zénó, Moșu Norbert-László, Kolozsi Borsos Gábor, Tamás Boglár, Bartha Boróka, Bartha László Zsolt, Szilágyi Míra, Barti Lehel-András, Pascu Tamara



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!