Hirdetés

Szakmabemutatók: a bőség zavara

A gyergyószéki középiskolák is bekapcsolódtak a szakmák élményszerű bemutatásába pénteken a Szakmák éjszakája elnevezésű  rendezvénysorozat által. Az online bemutatók mellett a gyergyóalfalvi és a gyergyóditrói szakközépiskolákban személyesen is várták a nyolcadikos diákokat, hogy betekinthessenek az intézmények életébe, élményeket és ismereteket szerezzenek a pályaválasztás kapcsán.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Szakmabemutatók: a bőség zavara
Iskolabemutató Gyergyóalfaluban. A diákok lelkesedése éltette a rendezvényt Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Tematikus standokkal, kincskereső játékkal és a diákok által készített finomságokkal várták a látogatókat pénteken délután a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolába. Az iskola diáktanácsa és középiskolás tanulói több hétig készültek a látványos és jó hangulatú bemutatóra, a pedagógusok pedig támogatták, segítették őket a kivitelezésben.

– Gyergyóalfaluban 1965 óta létezik középiskolai oktatás; jelenleg turizmus szakon tanulhatnak a hozzánk érkező diákok, ezáltal egy használható tudást kapnak. Térségünkben egyre több a vendéglátóhely, így azoknak a diákoknak, akik itt tanulnak, szakmai gyakorlatra járnak és a tanulmányaik befejezése után ezen a területen szeretnének elhelyezkedni, minden lehetőségük megvan erre – fogalmazott érdeklődésünkre a rendezvényen Jakab-Bálint Márton iskolaigazgató.

Hangsúlyozta: a szak bemutatója mellett igyekeznek az iskolai élet mozzanatait, az itteni hangulatot és lehetőségeket is ismertetni. A diáktanács standjához érkezve a szervezők megerősítették: minden új diák lehetőséget kap arra, hogy hozzájuk csatlakozva teret kapjanak az ötletei.

– A mai rendezvénnyel legfőbb célunk, hogy megszerettessük az iskolánkat másokkal is – összegzett Gál Boróka, a diáktanács tagja.

A ditrói Puskás Tivadar Szakképző Középiskola az interaktív helyszíni programok mellett online is bemutatkozott, ismertetve a duális képzés előnyeit, a megújult iskolában zajló oktatás minőségét. Az intézmény rövid, frappáns videói által a cukrász–pék, a szakács, a bolti eladó, az erdész, az asztalos és a villanyszerelő szak tevékenységeibe tekinthettek be az érdeklődők.

A Fogarasy Mihály Műszaki Középiskola iskolatörténettel kezdte online bemutatóját, majd a vallásturizmus, a mechatronika, az autószerelő, a víz-gáz szerelő és a fodrász–manikűrös képzésbe engedett betekintést. A Batthyány Ignác Technikai Kollégium online szakmaismertető kisfilmekkel készült, melyekben a gazdasági, állategészségügyi, multimédia-technikusok, a pincér–szakács, valamint a hús- és halfeldolgozó szakma rejtélyeit ismertette.

Boncina-Székely Szidónia

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!