Rendezik a városi sportklub villanyszámláját

Ismét soron kívül hívták össze a gyergyószentmiklósi városi tanácsülést. Ugyanaz volt a napirend, amit csütörtökön nem fogadtak el, ezúttal azonban valamennyi napirendi kérdésről döntöttek az önkormányzati képviselők.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rendezik a városi sportklub villanyszámláját
Közgyűlés. Bepótolták a csütörtökön elbliccelt munkát Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Mint arról beszámoltunk, az augusztusi soros tanácsülésen a gyergyószentmiklósi költségvetés több tételét is módosították. Akkor 140 ezer lej támogatást hagytak jóvá a Városi Sportklubnak, hogy a harmadosztályba feljutott labdarúgócsapat megnövekedett kiadásait fedezze. Azon a közgyűlésen az egyik önkormányzati képviselő javaslatára a mobilitástervtől csoportosították át a pénzt, 110 ezer lejt a VSK-nak juttattak a villanyszámlák rendezésére. A határozat jogszerűségét már akkor megkérdőjelezték, de elfogadták a tanácsosok. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hétfő délelőtti soron kívüli ülésen Csergő Tibor polgármester elmondta: sem jogilag, sem könyvelési szempontból nem kivitelezhető ez a megoldás, a költségvetés-módosítást vissza kell vonni, és újat kell elfogadni. A most előterjesztett határozattervezet szinte teljesen megegyezett a legutóbbi elfogadott határozat szövegével, azzal a különbséggel, hogy

az eredetileg a labdarúgócsapatnak szánt 140 ezer lejt most a Városi Sport Klub villanyszámláinak fedezésére csoportosították át.

Ez a prioritás most, hiszen az intézmény fizetésképtelen, emiatt a város sem kapja meg a pénzügytől a hónap elején esedékes pénzét – mutatott rá a polgármester. A közeljövőben rendezik a labdarúgócsapat költségeit is, ígérte. Így elfogadták a tanácsosok a módosított büdzsét.
A várost vezető testület ugyanakkor nem hagyta jóvá a polgármesternek azt a javaslatát, hogy a könyvelési osztályon magasabb bérkategóriába soroljanak egyes betöltetlen állásokat. Ezt azért kérte a polgármester, hogy motiváltabbak legyenek az állásokra jelentkezők, vagy a megyétől ide küldött szakemberek.
A közgyűlés ellenben elfogadta a helyi kórházzal kötendő partnerségi szerződés tervezetét, amelynek célja, hogy az intézmény jelentős, közel 14 millió lej értékű beruházással fejlessze a járóbeteg-rendelőket pályázati forrásból. A határidő augusztus 30-án lejárt ugyan, de reménykednek benne, hogy utólag is elfogadja a pályázatot az illetékes intézmény.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!