Hirdetés

Nagy érdeklődés övezte a gyergyószárhegyi fotótábort

Második alkalommal szervezett fotótábort a Gyergyói Fotóklub. Mintegy ötven hazai és magyarországi fotós vesz részt, a községben készült fotóikból katalógus születik.

Barabás-Pál Hajnalka
Nagy érdeklődés övezte a gyergyószárhegyi fotótábort
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

A Gyergyói Fotóklub tagjainak kedvenc képeiből nyílt kiállítással kezdődött el vasárnap este a szárhegyi fotótábor. Nagy érdeklődésre tart számot az esemény, nagyon sokan jelentkeztek be, hogy tudásukat elmélyítsék.

– Magyarországról négy fotóklub tette tiszteletét, Egerből, Biatorbágyról, Sopronból és Budapestről jöttek fotósok, de itt vannak a homoródi, marosvásárhelyi, csíkszeredai és nagykárolyi fotósok is – ismertette Mincsor Szabolcs, a Gyergyói Fotóklub elnöke. Mint részletezte, az egyhetes tábor során délelőttönként szabadon fotóznak a résztvevők a fény és érték témakörökben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A délutánokat együtt töltik, műhelymunkák, előadások zajlanak ilyenkor, a fényképezéshez kapcsolódó témakörökben, a portréfotózást, a tánc- és mozgásfotózást is részleteibe menően tárgyalják. A délután hallottakat másnap gyakorlatban is ki lehet próbálni, akár a szabadban, akár a Lázár-kastélyban kialakított és felszerelt stúdióban. Az elkészült fotókból katalógus készül, illetve egy tárlat is, melyet minden olyan településen bemutatnak majd, ahonnan volt résztvevője a tábornak. 

A második szárhegyi fotótábort a Gyergyói Fotóklub szervezte Hargita Megye Tanácsa, a szárhegyi önkormányzat és kultúrház, valamint a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ partnerségével.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!