Mesterséges intelligencia mint eszköz

Mesterséges intelligenciá­val (MI) megalkotott, chatbot-technológián alapuló oktatási alkalmazást próbálhatott ki a megyében közel 150 tanuló, mivel Har­gita Megye Tanácsa is része­se a magyarországi Inter­régió Fórum Egyesület Erasmus+ pályázatának. A pedagógusok szerint az alkalmazás hasznos, segít a tananyag jobb megértésében.

Péter Ágnes
Mesterséges intelligencia mint eszköz
Borsos Tamás (középen). Személyre szabott lehetőség Fotó: László F. Csaba

Hargita megyei iskolák osztályai – a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, illetve a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor Általános Iskola – 149 diákja próbálhatott ki egy tesztfázisban levő oktatási alkalmazást, amelynek működése a mesterséges intelligenciával megalkotott chatbot-technológián alapul. Az alkalmazásról, illetve a tesztfázis eredményeiről Borsos Endre, a magyarországi Interrégió Fórum Egyesület elnöke számolt be a sajtónak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint mondta, a számítógépes programon többféle digitális tananyag hozható létre, amely alkalmazkodik a tanuló ismeretszintjéhez és tanulási szokásaihoz. Miközben a diákok új ismereteket szereznek és megoldják a feladatokat, a pedagógusok látják a tanulók teljesítményét, és egyéni képességeikhez igazíthatják a tanulási folyamatot. Az oktatási alkalmazás segíthet a képességfelmérő vizsgákra való felkészülésben, de korrepetálásra is alkalmas. Az alkalmazás létrehozásáért az Interrégió Fórum Egyesület szlovákiai, lengyel és romániai egyesületekkel, illetve Hargita Megye Tanácsával partnerségben az Európai Unió Erasmus+ programjában pályázott. Az EduBotnak nevezett projekt végéhez érve a pedagógusok elmondták, hogy miután használták a digitális tananyagot, a tanulók teljesítménye 30 százalékkal javult. Mint Borsos Endre közölte, az alkalmazás ingyen használható lesz, és a projektnek az is célja, hogy széles körben elterjedjen.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!