Hirdetés

Még idén elkészülhet

Hiánypótló beruházásba kezdtek 2020-ban a közigazgatásilag Gyer­gyó­al­fa­lu­hoz tartozó Bor­zon­ton. A templom szomszéd­sá­gában lévő, egyházi tulajdonú régi házat lebontották, helyére imaház építésébe kezdett az egyházközség.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Még idén elkészülhet
Sok van még az építkezés befejezéséig. Imaház Borzonton Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Borka Ernő plébánost 2021-ben helyeték Gyer­­gyó­al­fa­luba, ekkor vette át a borzonti plébánia építési munkálatainak felügyeletét. A korábban Hargita Megye Tanácsához benyújtott pályázatban közösségi házként szerepelt az ingatlan, ezt később imaházzá módosították, de az alapvető funkciók nem változtak.

– Egy nagyobb közösségi teret képzeltünk el az épületben, ahol hittanórákat, imaalkalmakat lehet tartani, emellett irodahelyiséget és konyhát is kialakítunk. Az épület külső szigetelése, a nyílászárók és a villanyhálózat szerelése megtörtént. Hargita Megye Tanácsának egy­háztámogatási programjában 70 ezer lejt kapott az egyházközség erre a célra

– mondta érdeklődésünkre Borka Ernő plébános.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az elmúlt években több támogatója is volt a beruházásnak, a közösség is adakozott erre a célra, és idén újabb pályázatot nyújtottak be, hogy az építkezést folytatni tudják.

– Az alig több mint ötszáz tagú borzonti faluközösségnek jelenleg egy kisebb terem áll rendelkezésére, ahol a gyermekeknek hittanórákat tartanak, míg más, vallásos jellegű közösségi eseményeket a templomban szervezünk. Az imaház fontos a közösségnek

– hangsúlyozta a plébános, reményét fejezve ki, hogy a nagyterem még idén elkészülhet és használatba tudják venni.  
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!