Hirdetés

Kezdődik a kis elkerülő út aszfaltozása Gyergyószentmiklóson

Jövő héten elkezdődik a Gyergyószentmiklós Szárhegy felőli kijáratánál lévő kis elkerülő út aszfaltozása: a beruházás révén a tervek szerint már idén mentesülni fog a teherforgalom egy részétől a városba bevezető E578-as európai út, ugyanakkor az Állomás utca környékén lévő ipari zónát is kiszolgálja majd.

Boncina-Székely Szidónia
Kezdődik a kis elkerülő út aszfaltozása Gyergyószentmiklóson
Végre mentesülhet a város a teherforgalom egy részétől Fotó: Boncina-Székely Szidónia 

Hargita Megye Tanácsa és a gyergyószentmiklósi önkormányzat együttműködése révén készülhet el a több éve tervezett kis elkerülő út a város Gyergyószárhegy felőli kijáratánál. 

A terepet csütörtökön délután adták át a kivitelező gyergyóalfalvi cégnek a helyi és a megyei önkormányzat vezetői.

– Néhány éve közösen dolgozunk a megyei tanács vezetőségével azon, hogy – a kampányban ígértek szerint – egy bekötőutat létesítsünk a város bejárata előtt, amely kiszolgálná az Állomás utca környékén lévő ipari zónát, ugyanakkor mentesíti a teherforgalomtól a városba bemenő E578-as európai utat – mondta el a helyszíni sajtótájékoztatón Csergő Tibor-András, Gyergyószentmiklós polgármestere. Hozzátette:

megállapodásuk értelmében Hargita Megye Tanácsa és a gyergyószentmiklósi önkormányzat kétharmad-egyharmad arányban osztja el a munkálat finanszírozását, amelynek teljes értéke közel ötmillió lej. 

Boncina-Székely Szidónia 

– Sok évbe telt és botlasztások sorozata volt ennek az útnak az előkészítése, emellett adminisztratív és területrendezési problémák is felvetődtek, de most már elkezdődik a megépítése. Ez az első szakasz, amit követnie kell egy másodiknak, hogy Tekerőpatak irányában is mentesüljön a teherforgalomtól a város – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Elmondta: a második szakasz megépítésében is partnerei lesznek a városnak.


Hirdetés

A terepátadáson elhangzott: a kivitelező gyergyóalfalvi cég jövő héten kezdi el a munkát, amelynek megrendelője Hargita Megye Tanácsa, partnere a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal. A 820 méteres összekötő út aszfaltozása a tervek szerint idén befejeződik.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!