Hirdetés

Három nap gyűjtik a tartós élelmiszert Gyergyószentmiklóson

Tartós élelmiszert gyűjt ezekben a napokban Gyergyószentmiklóson, három helyszínen az Élelmiszerbank romániai fiókja, a Gyulafehérvári Caritas és a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola önkénteseinek közreműködésével. Az itt összegyűlt adomány helyben marad, gyergyói nélkülözők részesülnek az élelmiszerekből.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 1 perc
Három nap gyűjtik a tartós élelmiszert Gyergyószentmiklóson
Tettre készen. Az önkéntesek az üzletek nyitvatartási ideje alatt várják a felajánlásokat Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Péntektől vasárnapig, nyitvatartási időben várják az önkéntesek a felajánlásokat a Penny, a Kaufland és a Lidl áruházban. Bármilyen, nem romlandó élelmiszert elfogadnak. Az összegyűlt adomány Gyergyóban marad.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Egy része ellátottjainkhoz, a jövedelem nélkül élőkhöz, rászoruló családokhoz kerül. Az élelmiszerek másik felét a Szeretetkonyhán használják fel, amely meleg ebédként jut el a nélkülözőkhöz

– ismertette András Ildikó, a Gyulafehérvári Caritas gyergyói szervezetének ápolásvezetője. Hozzáfűzte: a Caritas alkalmazottain kívül a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola diákjai segítenek az Élelmiszerbank gyűjtésének lebonyolításában.

Hegyi Zsuzsánna

Az önkéntesek az üzletek ki- és bejáratainál, megkülönböztető mellényekben egy-egy szórólapot és tasakot osztanak a vásárlóknak, akik tetszés szerinti mennyiségű és milyenségű élelmiszert pakolhatnak a kihelyezett ládákba. A kezdeményezésnek az élelmiszer-pazarlás és a szegénység csökkentése a célja.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!