Hirdetés

Átszervezik a városháza tevékenységét

Elfogadta a városháza átszervezését kedden a gyergyószentmiklósi önkormányzat. A városi közgyűlés több uniós támogatású fejlesztésről is döntött, a beruházások mutatóit frissítették a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség elvárásainak megfelelően.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Átszervezik a városháza tevékenységét
Hibrid közgyűlés. Az önkormányzati képviselők egy része személyesen, a többiek online vettek részt az ülésen Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Hibrid módon bonyolították le a soron kívüli gyergyószentmiklósi közgyűlést. Az új működési szabályzat értelmében ezeket az üléseket online felületeken tartják meg. A jegyző ezúttal is átment a tanácsterembe, akárcsak a polgármester, hozzájuk csatlakozott több önkormányzati képviselő, néhány tanácsos pedig online jelentkezett be a gyűlésre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az ülésteremben levők is telefonjukról, számítógépükről csatlakoztak, szavazni ugyanis csak a közös üzenőfalon, beírással lehet ilyenkor, az előterjesztések, a hozzászólások is mindenki számára hallhatók kell legyenek. Külső szemlélő számára nehezen értelmezhető, ami az ülésen zajlik, függetlenül attól, hogy az online felületen vagy a tanácsteremben követi az eseményeket.

A keddi soron kívüli ülésen ismét terítéken volt a polgármesteri hivatal és az alintézmények átszervezése a központi előírásoknak megfelelően.

A városházán a legkisebb szervezeti egységek, az irodák megszűnnek az átszervezés nyomán, osztályok, igazgatóságok alárendeltségébe kerülnek.

A Hargita Népe kérdésére Csergő Tibor polgármester elmondta, a bérezés tekintetében nem lesz változás, egyetlen munkatársnak változik csak a besorolása, de a fizetése csak minimális mértékben módosul.

Frissítették a mobilitási tervre, a szakiskola bentlakásának felújítására, valamint a tömbházszigetelésekre vonatkozó projektek beruházási mutatóit. Egy lépéssel közelebb van ezzel a város az új támogatási szerződések aláírásához. Ezekre a fejlesztésekre ugyanis 2023 év végén lejártak a támogatási szerződések, az új támogatási keretrendszert pedig még nem dolgozták ki. A tömbházfelújítások esetében például eddig azt közölte a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség, hogy nem 60, hanem 98 százalékos uniós támogatással lehet számolni a továbbiakban, de az, hogy minden eltervezett beruházás elszámolható-e így is, még nem ismert.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!