Hirdetés

Ezer tanári állás van a megyében

Közel ezer állást hirdetett meg idén a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, ebből 122 rendes és 870 helyettesítői állás. A következő tanévre vonatkozó munkahelyek betöltéséhez szükséges írásbeli vizsgát július 17-én Csíkszeredában, a Márton Áron Gimnáziumban és a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban bonyolítja le tanfelügyelőség.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Ezer tanári állás van a megyében
Fotó: László F. Csaba

Ma zárult az iratkozás a tanári állások betöltésére meghirdetett versenyvizsgára, a megyei tanfelügyelőség adatai szerint idén összesen 992 üres pedagógusi állás van, ebből 122 végleges kinevezéses. Ez jóval több, mint tavaly, amikor több mint 600 helyettesítői és 60 rendes, vagyis meghatározatlan idejű munkahelyre kerestek jelentkezőket.
Az idén meghirdetett állások között főként bölcsődei kisdedóvónőt, fizika és fizika–kémia, valamint informatika- és matematikatanárt keres a tanfelügyelőség. 

– Betölthető állásaink van­nak a következő poszto­kon: 26 bölcsődei kisdedóvónő, 59 fizika, illetve fizika–kémia, 36 informatika és 55 matematika szakon. Az állások részletes listája elérhető a megyei tanfelügyelőség honlapján, ott az is kiderül, hogy ezek közül melyik egész vagy részállás

– tájékoztatott Waczel Ferenc, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség humán erőforrásért felelős tanfelügyelője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Azt is megtudtuk tőle, hogy összesen 539, ebből 92 rendes állás szól városi tanintézetekbe, a fennmaradó 453 poszt pedig, amelyből 31 rendes, vidéki intézményekben van.
Akárcsak az előző években, a meghatározatlan idejű tanári állások betöltéséhez a pályázóknak legalább a 7-es osztályzatot kell elérniük az írásbeli vizsgán, a helyettesítői posztok esetében pedig legalább 5-öst ahhoz, hogy elfoglalhassák a megpályázott helyet.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!