Hirdetés

Év végéig az összes dolgozóját elküldheti a maroshévízi Romtop Industries Rt.

Idén már két székelyudvarhelyi nagyvállalat, az Ikos Conf Rt. és a Famos Rt. is tömeges leépítéseket jelentett be, aminek következtében több mint háromszáz munkást kellett elbocsátaniuk. Az idültté váló probléma egy maroshévízi nagyvállalathoz is begyűrűzött: a Romtop Industries Rt. eddig hetven alkalmazott leépítését jelentette be.

Pál Emil
Év végéig az összes dolgozóját elküldheti a maroshévízi Romtop Industries Rt.
Fotó: Toriay Antal

Nagyjából hetven személy leépítéséről értesítette a Hargita Megyei Munkaerő‑elhelyező és Szakképző Ügynökséget a maroshévízi Romtop Industries Rt. kötöttárugyártó vállalat.

Jánó Edit, az ügynökség igazgatója a Hargita Népe megkeresésére elmondta, hogy a cégnek a korábbi években is voltak kisebb számban elbocsátásai, ám eddig a vállalat örekedett arra, hogy az elküldött dolgozók egy részét újra alkalmazza.

Azért szerepel az dokumentumban nagyjából hetven személy, mert ennél kevesebb, de jóval több dolgozót is leépíthetnek. Ezt valószínűleg a megrendelések mértéke fogja megszabni

– vázolta Jánó, ugyanakkor megjegyezte, tudomása szerint ez csak a leépítések első hulláma, szeptembertől a még megmaradt alkalmazottjait is leépítheti a vállalat.

A cégnek egy Bélborban és egy Maroshévízen található munkapontja is van, a szóban forgó leépítések a maroshévízi munkaerőt célozzák.

Bélborban továbbra is van 19 alkalmazott, ám értesülésünk szerint nagy valószínűséggel őket is el fogják küldeni – folytatta, kiemelve, hogy az elbocsátott alkalmazottak egy részével már beszéltek, és mint megtudták, a vállalat bízik abban, hogy a következő évben vissza tudja alkalmazni őket.

A cég adatai szerint 2021‑ben 197, 2022‑ben 124, míg 2023‑ban 131 alkalmazottal dolgoztak együtt, az idei évre ez a szám már 108 személyre zsugorodott a két munkaponton. A bejelentett leépítéseket az ügynökségnek benyújtott dokumentum szerint a vállalat július 31‑ig fogja végrehajtani.

A gyár állítólagos bezárásáról és az ősztől várható következő leépítési hullámról a cég vezetőségénél is érdeklődtünk, amikor válaszolnak, frissítjük cikkünket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!