Esély a tanulmányok befejezésére

Második esély programot indít a 2024–25-ös tanévtől a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola: az intézmény ősszel induló osztályába olyan személyek iratkozhatnak be, akik abbahagyták tanulmányaikat, de szeretnék elvégezni a nyolc osztályt.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Esély a tanulmányok befejezésére
A ditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola. Második esély Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Második esélyt kínáló program rajtol a gyergyóditrói középiskolában. A kísérleti jelleggel induló osztályba mindazok jelentkezését várják, akik valamilyen okból abbahagyták az iskolát korábban, de szeretnék folytatni tanulmányaikat, elvégezni a nyolc osztályt.
Cristina Hadâmbu iskolaigazgató lapunknak elmondta: tanulmányozva a korábbi évek iskolai adatait, illetve a közösség részéről tapasztalható érdeklődés alapján kértek engedélyt a tanfelügyelőségtől egy osztály indítására a Második esély programban.

– Jó lehetőség ez mindazoknak, akik bár korábban abbahagyták az iskolát, szeretnék folytatni azt, akár felnőttként is. A nyolcadik osztály elvégzése után beiratkozhatnak az esti tagozatra, és akár érettségizhetnek is

– mondta Cristina Hadâmbu. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Hangsúlyozta: a jelentkezőket felmérő vizsga által fogják besorolni a tudásuknak megfelelő osztályba. 
Az újonnan induló osztályban a program rugalmas lesz, csökken a tanulmányok időtartama – egy év alatt két év teljesíthető – és a jelentkezőknek nem szabnak felső korhatárt. A programba más településről is várnak résztvevőket, az érdeklődők az iskola titkárságához fordulhatnak munkanapokon 8–16 óra között, vagy e-mailen is beküldhetik iratcsomójukat a gs.puskastivadar@eduhr.ro címre. Bővebb információkkal a 0266–353167 vagy a 0749–605037-es telefonszámokon szolgálnak.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!