Hirdetés

Elárusítókat, segédmunkásokat és sofőröket keresnek leginkább a Hargita megyei cégek

Az év első hónapjában 689 személy vett részt a Munkaerő-elhelyezési Ügynökség (ANOFM) felnőttképzési programjaiban. Míg országosan a biztonságiőr-képzés volt a legnépszerűbb, ezzel szemben Hargita megyében másak az igények.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Elárusítókat, segédmunkásokat és sofőröket keresnek leginkább a Hargita megyei cégek
Képünk illusztráció Fotó: LaDoiPasi/Facebook

Az intézmény arról tájékoztatta hétfőn az Agerpres hírügynökséget, hogy a 689 részvevő közül 594-en munkanélküliek, további 13 személy foglalkoztatott, de joga van az ingyenes képzéshez, 82-en pedig térítéses képzésen vettek részt. Idén januárban 38 szakképzési programot tartott az ANOFM. A programok során a következő ágazatokban nyújtottak ingyenes képzést a munkanélküliek számára: 109 biztonsági őr (109), adatbevitel és adatfeldolgozás (87), HR-referens (59), román nyelvi kommunikációs kompetenciák (37), kórházi segédápoló (30), szakács (28), fodrász (28), panzióadminisztrátor (27), digitális kompetenciák (19), építőipari villanyszerelő (18).


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Habár országosan a biztonságiőr-képzés bizonyult a legnépszerűbbnek az év első hónapjában, ezzel szemben Hargita megyében kevés ilyen képzést indítanak – tudtuk meg Jánó Edittől, a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség igazgatóhelyettesétől. Kifejtette, megyénkben a legnépszerűbb képzés az eladói. Ezt azzal támasztotta alá, hogy itt nagyon sok cég alkalmaz ilyen jellegű munkaerőt, a szektorban pedig nagy a fluktuáció. Ezt követően a segédmunkásokra a legnagyobb a kereslet, majd sofőrökre. 

Jánó Edit azt is elmondta, minden évben több ezer cég véleményét kikérik, innen állapították meg az imént leírt adatokat.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!