Egységes arculatot kapnak az épületek

A tömbházszigetelési munkálatok felénél tartanak Gyergyóditróban: a településen lévő tíz panelház hőszigetelése és nyílászárócseréje valósul az Országos Helyreállítási Terv keretében nyert pályázatból.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 1 perc
Egységes arculatot kapnak az épületek
A hőszigetelési munkálatok terv szerint haladnak Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Tízmillió lejes keretösszegből újulnak meg a gyergyóditrói tömbházak: a korszerűsítést áprilisban kezdte a kivitelező cég, és várhatóan ősszel fejezi be.
– A munka a hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét tartalmazza, ehhez a lakóknak nem kell anyagilag hozzájárulniuk, viszont eredeti állapotba kellett hozniuk a tömbházat a munkálatok elkezdése előtt. Ez azt jelenti, hogy a korábban, építkezési engedély nélkül beépített teraszokat el kellett bontani, akárcsak a kéményeket – mondta lapunk érdeklődésére Puskás Elemér polgármester.
Hozzátette: ezt megelőzően a lakók önerőből kicserélték az épületeken a tetőcserepet. A tömbházakat korszerű szigetelőanyaggal és jó minőségű nyílászárókkal teszik energiahatékonyabbá, így a munkálatok befejeztével egységes arculattal teszik szebbé a településképet.
– A százhat lakrészből álló tömbháznegyed térrendezési munkálatait, aszfaltozását tavaly végezte el az önkormányzat; a jelenleg zajló munka befejeztével közmunkával teszik rendbe a területet – összegzett Puskás Elemér polgármester.

 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!