Hirdetés

Bővítették a hiányos eszköztárat

Nagy teljesítményű ventilátort, csörlőt és mentőkötelet, tűzoltóeszközöket, tömlőket, elsősegélytáskát, valamint úgynevezett fényhidakat vásárolt a Gyergyóditrói Önkéntes Tűzoltóság. Ezzel sikerül pótolni az igencsak hiányos eszköztárukat, és így tudnak felzárkózni a környező települések önkéntes egységeinek felszereltségi szintjéhez.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Bővítették a hiányos eszköztárat
Felszerelések a szertárban. Eredményesen pályáztak Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Nagyon hiányos volt a több mint 125 éve alapított, három éve újjá­alakult Gyergyóditrói Önkéntes Tűzoltóság eszköztára. Pályázati úton, a megyei önkormányzat támogatásával, sikerült jó néhány új felszerelést beszereznie az egységnek.

– Huszonegyezer köbméter levegő megmozgatására képes nagy teljesítményű ventilátort, erdőtüzeknél használatos speciális oltóeszközöket, több méretű tömlőt, az éjszakai munkát megkönnyítő, autóra szerelhető fényhidakat, valamint személyi sérülések ellátására alkalmas elsősegélytáskát sikerült vásárolnunk, tízezer lej értékben

– tájékoztatott Siklódi Tibor parancsnok az önkéntes tűzoltóság székhelyén tartott sajtótájékoztatón, megjegyezve, hogy vásároltak továbbá nagy teljesítményű csörlőt és hozzá tartozó acélsodronyú mentőkötelet, 6800 lej értékben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ezen a nyáron tizenkét esetünk volt, nemcsak Ditró területén, hanem Gyergyószék más településeire is ki kellett szállnunk. Legelő- és erdőtűzhöz, valamint lakás- és melléképület-tüzekhez riasztottak, de személyi mentésben is részt vettünk ez idáig

– számolt be a parancsnok. 
Az alakulatnak jelenleg harminc aktív önkéntes tagja van.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!