Bagossy Brothers Company: mi makacs székelyek vagyunk

Csütörtökön délután megnyitotta kapuit néhány tematikus udvar az Egyfeszt összművészeti fesztiválon. A leglátogatottabb helyszín a Tarisznyás Márton Múzeum udvarán lévő Hegyilevegő Udvar volt. Itt tartott közönségtalálkozót a Bagossy Brothers Company. 

Hegyi Zsuzsánna
Bagossy Brothers Company: mi makacs székelyek vagyunk
Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Többen a késő délutáni órákban is sorban álltak még a gyergyószentmiklósi Turisztikai Információs Irodában berendezett jegyváltó pénztárnál. Közben pedig városszerte több helyszínen megnyíltak a tematikus fesztiváludvarok.

Az augusztus elsején startoló, négynapos Egyfeszten elsők között a Folk- és a Játékudvar, a Zsinagóga, a Szanatórium kert, a Livingroom, valamint a Hegyilevegő udvar házigazdái várták a fesztiválozókat. Utóbbiban a Bagossy Brothers Company zenekar három tagja: a Bagossy testvérek, Norbert és László, valamint Tatár Attila tartott közönségtalálkozót.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Tarisznyás Márton Múzeum udvarán berendezett helyszínről az együttes másik két zenésze igazoltan hiányzott: Kozma Zsombor a Folkudvarban készült fellépni a Karmazsin népi együttessel, Bartis Szilárd pedig várandós feleségével maradt magyarországi otthonukban.

A közönségtalálkozón, a közösségi médiában korábban megfogalmazott rajongói kérdésekre válaszoltak a zenekar tagjai. Azonkívül, hogy mi a kedvenc színe, milyen helyszíneken zenélnek a legszívesebben, melyik klipforgatást szerették a legjobban a fiúk, vagy hogy ír-e Norbi angol nyelven dalokat, azt is megtudhatták a jelenlévők, hogy a Csillagok az égen nevezetű projekt keretében készül egy olyan album, illetve koncert is, ahol a Bagossy-dalokat népzenei hangszerelésben adják elő.

Bagossy Brothers Company: mi makacs székelyek vagyunk

Arra a felvetésre, hogy volt-e olyan pont az együttes életében, hogy azt érezték, abba kellene hagyni a zenélést, a fiúk határozottan jelentették ki, hogy ez eddig szóba sem került.

Mi makacs székelyek vagyunk. Ha valamit csinálni akarunk, azt akkor is csináljuk, ha beletörik a bicskánk.

Szeretünk zenélni, s ennél is fontosabb, hogy szeretünk együtt lenni – kocsmázni, szörfözni, snowboardozni, időt tölteni, világot megváltani. Nagyon sok mindent a zenekar alakulása óta, együtt tanultunk meg – támasztotta alá Bagossy Norbert.

A Hegyilevegő udvarral párhuzamosan egy új helyszínen, a régi kórház udvarán, a Szanatórium kertben is elkezdődött a programsorozat csütörtökön, péntektől pedig már mindenhová várják a fesztiválozókat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!