Hirdetés

Aszfaltoznak Gyergyóremetén

Elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok Gyergyóremetén: az Anghel Saligny programtól elnyert támogatásból finanszírozott beruházás keretében öt hosszabb utca útburkolatát korszerűsítik. A kivitelező jelenleg az Ebhát és a Tolvajos utcában dolgozik.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Aszfaltoznak Gyergyóremetén
Dolgozhatnak. Minden adott az aszfaltozáshoz Remetén Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A közművesítési munkálatok befejezése után elkezdtek aszfaltozni az Ebhát és a Tolvajos utcában, a Vasút, a Szárhegyi és az Orbán Balázs utcában pedig előkészítő munkálatokat végez a kivitelező – tudtuk meg Laczkó-Albert Elemér polgármestertől.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Ezekben az utcákban már elhelyezték a gázvezetékeket, minden adott volt ahhoz, hogy kezdődhessen az aszfaltozás:

az Ebhát és a Tolvajos utcában a hidak miatt kicsit lassabb lehet a munka üteme,

továbbá az Ebhát utcában gondot okoz az esővíz elvezetése. Korábban megvoltak az árkok és a vízfolyások, de a telkek beépítésével ezeket megszüntették, így pillanatnyi megoldásként a becsatlakozó utcákba vezettük el a vizet – tájékoztatott az elöljáró.

Aszfaltoznak Gyergyóremetén
Előkészítették a terepet. Korszerűsítik az útburkolatot 

Az Anghel Saligny programhoz két pályázatot nyújtott be a gyergyóremetei önkormányzat:

az egyenként négymillió lejes beruházások teljes finanszírozásához összesen ötmillió lejes önrészt kell biztosítson a helyi önkormányzat.


– Bár elvárás az utcák aszfaltozása, az ezt követő problémákkal is szembe kell néznünk, hiszen ilyenkor sokkal gyorsabban közlekednek az autósok, így lassítókat kell elhelyezni az útszakaszokon, jól átgondolva ezek helyét – mutatott rá a korszerűsítéssel járó új kihívásokra Laczkó-Albert Elemér polgármester. Az elöljáró ugyanakkor megjegyezte: további tíz kisebb utca aszfaltozására nyújtottak be pályázatot a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségéhez (AFIR).





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!