Aszfalt a községi és mezei utakon

Községi és mezei utakat aszfaltoznak Gyergyó­új­falu­ban: mindkét projektben az utolsó simításokat végzik a kivitelezők. Tizenhat községi út és két – megyei utakat összekötő – mezei út kapott aszfaltburkolatot.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Aszfalt a községi és mezei utakon
Korszerűsített utca Gyergyóújfaluban. Könnyebb közlekedés Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Hátravan még az útszegélyek feltöltése és az árkok rendezése a községi utak aszfaltozási munkájából Gyer­gyó­új­fa­luban: tizenhat községi út kapott aszfaltburkolatot az Anghel Saligny program által biztosított finanszírozásból – tudtuk meg Egyed József polgármestertől. 

– A kivitelező olyan községi utakat burkolt aszfalttal, amelyek mentén a víz- és szennyvízvezetékeket már lefektették, ugyanakkor a gázhálózat biztonsági csöveit is elhelyezték az alapozó kőréteg alá

– számolt be a munkálatok állásáról Ferencz Lehel urbanisztikai szakember, a gyergyóújfalvi polgármesteri hivatal munkatára, megjegyezve, hogy a projekt összértéke négymillió lej, ebből az önkormányzat többek között a tervezési költségek fedezését vállalta. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A mezei utak közül azokat újították fel, amelyek két megyei utat kötnek össze, ezáltal megkönnyítve a lakosság közlekedését a település és a mezőgazdasági területek között. Az európai uniós beruházás révén 4,66 millió lejt nyert az önkormányzat, önrészként a tervezést és a műszaki felügyeletet kellett biztosítania.

– Hat mezei út feltöltése, illetve aszfaltozása valósult meg, itt is a végéhez közelednek a munkálatok: az utak egy részét tört kővel tettük járhatóvá, 2,2 kilométer hosszúságban pedig aszfaltréteget kaptak a legforgalmasabb útszakaszok

– mondta Ferencz Lehel.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!