Hirdetés

Alfalvi diákok sikere

Több héten át az iskolai bántalmazás elleni kampányban vett részt a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola VII. A osztálya. A kitartó felkészülés meghozta a sikert, a Budapesten szervezett IX. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválon való részvételt.

Boncina-Székely Szidónia

Gyermekjogok, egészségtudatos életmód, csapatmunka, konfliktuskezelés, a másság elfogadása, egyenjogúság, önismeret, az egészség és a biztonság fontossága – csak néhány azon kulcsszavak közül, amelyek bekerültek a gyergyóalfalvi diákok szótárába, az egy hónapig tartó Ne bántsátok egymást kampány eredményeként.

– Márciusban szereztem tudomást erről a kampányról, amelynek célja az iskolai bántalmazás visszaszorítása. Bár úgy indultunk neki, hogy nem nyerhetjük meg az osztálykirándulást, a Budapesten szervezett Kamaszfesztiválon való részvételt, mégis belevágtunk, hiszen veszítenivaló nem volt. Egymás elfogadását tűztük ki célul az osztályban, így a diákok aláírtak egy Bántalmazás elleni paktumot, amelyhez tartották magukat. Közben készültek a megmérettetésre dalokkal, plakátokkal, szórólapokkal és egymásra való figyeléssel – fogalmazott Kiss Zsuzsanna nevelési tanácsadó. 

Alfalvi diákok sikere

Az munka meghozta a gyümölcsét, a gyergyóalfalvi iskola diákjai – egyetlen erdélyi csapatként – vettek részt a Kamaszfesztiválon, ahol különböző szervezetek – közöttük az UNICEF, a Bethesda Gyermekkórház, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Central European University magyarországi intézménye – programjaival ismerkedtek, több magyarországi iskola diákjaival közösen megtapasztalva egy újszerű fesztiválélményt. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A kampányban és a fesztiválon részt vevő diákok példázzák, jó olyan közösségben élni, amelyben nincs bántás, elfogadjuk egymást, és hiszünk abban, hogy ha nem bántunk senkit, változni fog a világ – összegezte tapasztalatait Kiss Zsuzsanna.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!