A gázhálózat-építés következő szakasza

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
A gázhálózat-építés következő szakasza
Még idén elkezdenék a hálózat építését. Engedélyek kérdése Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Aláírta a finanszírozási szerződést a gázhálózat kiépítésére a gyer­gyó­újfalvi önkormányzat. Az Anghel Saligny programban megvalósuló beruházás révén Újfaluban, valamint a közigazgatásilag hozzá tartozó Tekerőpatakon és Kilyénfalván valósul meg a régóta várt beruházás; a szolgáltatást eddig 1800 háztartás igényelte, a pályázati támogatás értéke több mint 28 millió lej.

– A szeptember 9-i szer­ződésaláírást követően folyamatosan egyeztettünk a tervezőkkel és a szolgáltatóval, hogy az olyan részletek, amelyeket a Delgaz Grid szakemberei másként gondolnak, módosuljanak a kérésük szerint. Amint ez megtörtént, a Delgaz Grid kiváltja a szolgáltatói engedélyt, és ekkor kezdődhetnek el a tényleges munkálatok, bízom benne, hogy még ebben az évben

– tájékoztatta lapunkat Egyed József, Gyergyóújfalu polgármestere.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hozzátette: a pályázati dokumentáció szerint háztartásonként hatezer euróval támogatja a fejlesztési minisztérium az önkormányzatot, a lakóknak a belső szerelést, a mérőponttól a fogyasztási pontig felmerülő költségeket kell fizetniük. 
A beruházás által a három település – Újfalu, Tekerőpatak és Kilyénfalva – teljes hosszában megépül a hálózat: a lakossági igények felmérését követően kiderült, hogy 6 kilométerrel hosszabb vezetéket kell elhelyezni, így az önkormányzatnak további önrésszel kell hozzájárulnia a projekthez.

– Eddig közel három és fél millió lejt fizetett ki az önkormányzat a tervezés folyamatában, a továbbiakban még hozzá kell járulnunk a kivitelezéshez

– fogalmazott az elöljáró.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!