Tűzoltás távirányítós robottal

Az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség tagjai is részt vettek az elmúlt hétvégén a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett szakmai napon Budapesten. 

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tűzoltás távirányítós robottal
Új technikákkal ismerkedtek, tapasztalatot szereztek Fotó: Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség/Fb

A két szövetség közötti kapcsolat még 2013-ra vezethető vissza, amikor az erdélyiek a Tahitótfaluban pusztító árvíznél segédkeztek. Azóta is Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy jóvoltából szinte minden nagyobb rendezvényre meghívást kapnak.

– A tűzvédelmi technika hatalmas léptékben fejlődik, nekünk pedig kiváló lehetőség volt ez a rendezvény is, hogy bővítsük ismereteinket. Megtapasztalhattuk, hogyan mentenek 60 méter magasból, és milyen más eljárásokat, technikákat használnak a tűzoltásnál, emberi életek mentésénél

– fogalmazott Szali Mózes, az Erdélyi Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnöke, aki egyben a székelykeresztúri Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője is. Mint mondta, hatalmas élmény volt számukra megismerni a tűzoltórobotot, amelyet távirányító segítségével lehet irányítani. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A székelykeresztúri tűzoltók mellett Csíklázárfalváról és Gyergyóalfaluból is jelen voltak a budapesti szakmai napon. A látottakat igyekeznek átadni itthon bajtársaiknak, illetve célul tűzik ki modern, új eszközöknek a beszerzését a lehetőségeik függvényében.

– A speciális mentéseinknél alkalmazott technikai tudásunk is mind-mind annak a hozadéka, hogy nagyon sok külföldi továbbképzőn, szakmai rendezvényen megfordultunk, és láttuk, milyen eszközöket használnak, hogy biztonságosabban és egyszerűbben menjen a munka

– fogalmazott Szali Mózes. Mindezek mellett kapcsolatépítés szempontjából is fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!