Közös nyelven, egy pályán

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a székely–magyar utánpótlás labdarúgótornát. A helyszín az eddigi évek­től eltérően, amikor Csík­sze­redában zajlott a meg­mé­ret­tetés, ezúttal Cse­pel volt.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közös nyelven, egy pályán
Dobogón zártak az U11-es csíki gyerekek Fotó: FK Csíkszereda

Nyolcadik alkalommal csaptak össze futballtorna keretében magyarországi és székelyföldi gyermek labdarúgócsapatok. A VIII. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna megváltozott helyszínnel, ám az eddig megszokott szellemiségben zajlott. A sportküzdelmeken túl az együvé tartozás, a barátság és a közösségépítés állt a szervezők szándékának középpontjában. Mindezt kiválóan szolgálta a „Közös nyelven, egy pályán” jelmondatot mottóul választó torna, melynek fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Németh Szilárd kor­mánybiztos, országgyűlési képviselő védnökként állt az esemény mellé.
Az FK Csíkszereda két gyerekcsapata vett részt az eseményen, a nagyobbak a harmadik, míg a kisebbek az ötödik helyen végeztek. A torna legjobb játékosának az U11-ben Tóth Krisztiánt választották. A csíkiakon kívül Hargita megyét a Székelyudvarhely FC U9-esei és a Gyergyószentmiklósi Jövő FC két korosztálya képviselte. A legelőkelőbb helyen az SZFC U9-esei és az FK U11-esei végeztek, mindkét alakulat a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az FK Csíkszereda U9-esei ötödikek lettek, míg a gyergyószentmiklósiak mindkét korcsoportban negyedikként zártak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A VIII. Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna végeredménye, U9-es korosztály: 1. Ferencvárosi TC, 2. Marosvásárhelyi SE, 3. Székelyudvarhelyi FC, 4. Gyergyószentmiklósi Jövő FC, 5. FK Csíkszereda, 6. Diósgyőri VTK, 7. Csepel SC/CSHC 94 SE, 8. Karcagi SE. U11-es korosztály: 1. Sepsi OSK, 2. Diósgyőri VTK, 3. FK Csíkszereda, 4. Gyergyószentmiklósi Jövő FC, 5. Marosvásárhelyi SE, 6. Csepel SC/CSHC 94 SE, 7. Soroksár SC, 8. Karcagi SE.
Egyéni díjak, gólkirályok, U9: Lőrinci Péter (Gyergyószentmiklós), U11: Antonache Alex (Sepsi OSK). Legjobb kapusok, U9: Bálint Thomas (Marosvásárhely), U11: Hornyák Benett (DVTK). Legjobb játékosok, U9: Mátyás Milán (FTC), U11: Tóth Krisztián (FK Csíkszereda).



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!