Hirdetés

Hazatér a korondi Herkules

Csütörtük délután szülőfalujában, Korondon helyezik örök nyugalomra az 1936-os berlini olimpia bajnokának, Lőrincz Mártonnak a hamvait. Az újratemetéshez kötődő események már hétfőn elkezdődtek Gyergyóremetén, szerdán a néhai birkózóbajnok szülőfalujában folytatódtak.

Szász Csaba
Hazatér a korondi Herkules
Fotó: Lőrincz Márton Sportklub

Lapunk elsőként közölte még áprilisban a hírt, hogy szülőfalujában, Korondon temetik újra az Argentínában elhunyt Lőrincz Márton olimpiai bajnok birkózó hamvait. A Hargita Népe cikkét átvette többek között az MTI, a Nemzeti Sport, a Pesti Srácok és a Krónika is.
A korondi Herkules hamvait csütörtök délután helyezik örök nyugalomra az udvarhelyszéki fazekasfaluban, de a szertartáshoz kötődő események már korábban elkezdődtek. Hétfőn a Kárpát-medencei Sport Hagyományőrző Egyesület jóvoltából a Gyergyóremetén rendezett 61. Nemzetközi Sporttörténeti Konferencián emlékeztek meg Berlin birkózóbajnokáról. A 2004-ben Nagykanizsán indult vándoresemény eddig öt országban, 34 helyszínen jelentkezett, a 62. kiadását pedig tegnap délután rendezték meg Korondon, a Páll Lajos Művelődési Otthonban.
Az újratemetés 15 órakor kezdődik, a himnuszok eléneklése után, az egyházi áldást követően helyezik az urnát a fazekasfalu központjában található emlékkőbe, a szertartás emlékbeszédekkel és koszorúzással folytatódik. A temetési szentmisét 16 órától tartják a helyi római katolikus templomban, 17 órától pedig állófogadást tartanak a kultúrotthonban.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!