Hirdetés

Defibrillátort hozott az angyal

Adományokból vásárolt au­to­ma­ta defibrillátort a Szé­kely­ud­var­he­lyi ISK-SZAK, az asz­ta­li­teniszezők régi álma vált valóra azzal, hogy az ed­ző­terem alapfelszerelésé­nek számító készülék ott volt a karácsonyfájuk alatt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Defibrillátort hozott az angyal
Az új készülék 60 százalékkal növelheti a túlélési esélyt Fotó: ISK-SZAK

Sikerrel zárult az adománygyűjtés, egy automata defibrillátorral bővült a Nagy Ferenc asztalitenisz edzőterem felszereltsége.

- Itt folyamatos sporttevékenység zajlik, a minőségi feltételeknek elkerülhetetlenül része kell legyen egy ilyen életmentő készülék

– mondta a defibrillátor szerda délutáni átadásán György István, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapatvezetője, annak a reménynek adva hangot, hogy sosem lesz szükség a készülék használatára.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az átadáson dr. Ambrus József nyugalmazott mentős főorvos ismertette a készülék használatát, és elmondta, hogy már féltucatnyi ilyen készülék beszerzésében, felszerelésében segített.

- A Művelődési Házba került az első, de van már ilyen a városházán, a Sep­ti­mi­á­nál, az In­fo­pres­snél, és nemrég vásárolt kettőt a Gimi is

– magyarázta dr. Ambrus. Hozzátette, a 13 ezer lejes, hordozható készülék laiku­sok­nak készült, olyanok szá­má­ra, akiknek soha nem kellett bárkit is újraéleszteniük. Amennyiben helyesen és főleg időben használják, 60 százalékkal növeli meg a túlélési esélyt.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!