Hirdetés

Vakolják a vasúti felüljáró pilléreit

A megfelelő ütemben haladnak a csíkszeredai vasúti felüljáró munkálataival. A kivitelezés során lassan minden a helyére kerül, így napról napra egyre szebb, látványosabb a híd, ami a városvezetés szándékainak megfelelően tartósabb lesz, mint elődje volt, amire garancia a kivitelező cég tapasztalata.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vakolják a vasúti felüljáró pilléreit
Nemsokára a hangszigetelő pannókat is felszerelik Fotó: Bors Béla/FB

A kivitelezés utolsó haj­rá­já­ban többek között a vasúti felüljáró közel 500 méteres hosszúságában 47 LED-es villanyoszlopot helyeztek el, és már működik a közvilágítás, így esténként méltó fényárban fog tündökölni majd az átjáró – tudtuk meg Bors Bélától.
Az alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a korlátok is a helyükre kerültek, és jelen pillanatban a felüljáró pilléreit vakolják. Szeptember 18-a és 30-a között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Madéfalva–Csíkszentkirály közötti útvonalon, mindkét irányban, ugyanis ez idő alatt az 5-ös pillérnél – ami a legközelebb van a vasúthoz – festenek majd. Ezt követően az állásokat is elbontják.
Hamarosan leaszfaltozzák a vasúti felüljáró középső szakaszát is, illetve ezzel egy időben a híd alatt is – ahol a magánházak vannak – aszfaltozni fognak, majd utolsó mozzanatként a felüljáró mindkét oldalán felszerelik a hangszigetelő pannókat, így azt követően november első felében a híd átadására is sor kerülhet – közölte lapunkkal Csíkszereda elöljárója.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!