Hirdetés

Új önkormányzati képviselő-testülete van Csíkszeredának

Megtartotta alakuló ülését csütörtökön Csíkszereda új önkormányzati képviselő-testülete, melynek során Korodi Attila újraválasztott polgármester, valamint a mandátumhoz jutott önkormányzati képviselők letették a hivatali esküjüket.

Létai Tibor
Új önkormányzati képviselő-testülete van Csíkszeredának
Fotó: László F. Csaba

Ünnepélyes keretek között a csíkszeredai városháza dísztermében tartották meg az új önkormányzati testület alakuló ülését, melyen neves egyházi és világi meghívottak vettek részt. Többek között jelen volt a város két korábbi polgármestere, Csedő Csaba és Ráduly Róbert Kálmán, Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye nyugalmazott segédpüspöke, Beke Mihály András első beosztott konzul, Hajdu Gábor parlamenti képviselő, valamint hivatalból képviseltette magát Petres Sándor prefektus.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Nyolc mandátum cserélt gazdát

Wohlfart Rudolf főjegyző ismertette a képviselők és a polgármester eskütételének a procedúráját. A 19 megválasztott képviselőből 18-an tették le esküjüket, az RMDSZ listáján mandátumot nyert ifj. Magyari Zoltán egy későbbi időpontban teszi le az esküt. Nyolc új önkormányzati képviselő veheti át idén a mandátumát. Az RMDSZ színeiben Bogyó-Löffler Mária, Cilip Árpád, Bogos Ákos – ők hárman, mint korelnök és a két legfiatalabb képviselő, vezették az alakuló ülést –, Czikó Mária, György László, Veres Ottó Benjámin, ifj. Magyari Zoltán és a PSD színeiben Vasian Cioancă. Megszűnt a mandátuma Ambrus Lilla, Bíró Albin, Varga Csaba-Pál, Tófalvi Éva, Veress Dávid, Szőke Domokos RMDSZ-es, Erőss Mária nemzeti liberális párti (PNL) és Szikszai László EMSZ-es önkormányzati képviselőnek.

Új önkormányzati képviselő-testülete van Csíkszeredának

Csíkszeredát szolgálják

Az eskütétel a főjegyző irányításával zajlott, a régi-új önkormányzati képviselők román és magyar nyelven mondták el az eskü szövegét az alkotmányra és a Bibliára tett kézzel, ki-ki belátása szerint. Az ünnepi hangulatot a Csíki Kamarazenekar előadása emelte, román táncokat és vitézi énekeket adtak elő. Mint korelnök szólt a megjelentekhez Bogyó-Löffler Mária, aki hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetven évben Csíkszeredát szolgálta sportolóként, edzőként, és most mint képviselő is ezt kívánja tenni sportszerűen, becsületesen, csapatban. Tamás József nyugalmazott segédpüspök Isten áldását kérte a testületre, ugyanakkor bölcsességet, hogy a rájuk bízott közösséget vezetni tudják.

Új önkormányzati képviselő-testülete van Csíkszeredának

 

– A birodalmak és kultúrák peremvidékén az élet küzdelem, amiben részünk lesz az elkövetkező négy évben is, de megtartjuk megyénket, városainkat, községeinket – hangsúlyozta Hajdu Gábor felszólalásában, utalva a régiósítási elképzelésekre.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!