Új gyakorlópályán edzhetnek Csíkmadarason a lovas harcművészet követői

Csíkszeredai növekvő népszerűsége után Felcsíkon is egyre többen érdeklődnek a lovasíjászat iránt, amely a sport és harcművészet különleges kombinációjaként nemcsak fizikai, hanem szellemi fejlődést is kínál a gyakorlói számára. Jövő hétvégén ennek a kezdeményezésnek a követői látványos lovasíjász-toborzó lovas felvonuláson népszerűsítik a sportágat és hívják meg a pályaavatóval egybekötött háromnapos csíkmadarasi rendezvényre az érdeklődőket – közölte lapunkkal a Felcsíki Vércse Lovasíjász Hagyományőrző Csapat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új gyakorlópályán edzhetnek Csíkmadarason a lovas harcművészet követői
Fotó: László F. Csaba

Emlékeztettek: a Felcsíki Vércse Lovasíjász Hagyományőrző Csapat nemrég alakult, és máris mintegy harminc felcsíki gyermek vesz részt az edzéseken, nyári táborokon és intenzív felkészítő programokon. A sportolók így mostantól a Kerecsen Lovasíjász Sportklub immár öt éve működő csibai pályája alternatívájaként a frissen létrehozott csíkmadarasi helyszínen is gyakorolhatnak, amely kiváló lehetőséget biztosít a fejlődésre. 

Hódít a lovasíjászat Székelyföldön, pályaavatóra készülnek Csíkmadarason

Az utolsó simításokat végzik a Csíkmadarason, a Zsigmond Malom Panzió területén épülő Kassai-féle lovasíjász pályán, melynek ünnepélyes átadójára jövő hétvégén kerül sor Kassai Lajos, a modernkori lovasíjászat megteremtőjének jelenlétében, hisz alapító mestereként ő hitelesíti az Original Kassai System lovasíjász pályákat szerte a világon. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint írták: a kezdeményezők, Lőrincz Rómeó, Sándor Csaba és Gáll Levente célja, hogy a gyerekek számára olyan sportlehetőséget biztosítsanak, amely az íjászat és a lovaglás révén egyaránt hozzájárul a testi és lelki fejlődésükhöz. A természetközeli sportok nemcsak a fizikai erőnlétet, hanem a lóval és az íjjal való kapcsolatot, a kommunikációt, valamint az önmagunk korlátainak feszegetését is előtérbe helyezik.

A csíkmadarasi Zsigmond malom panziónál tartott háromnapos rendezvény védnöke és meghívottja a modern kori lovasíjászat megteremtője, Kassai Lajos. Vele találkozhatnak az érdeklődők augusztus 16-án 20 órától, valamint másnap 19 órától, a szombati felcsíki felvonulás után pedig szombaton 16 órakor kezdődik a felcsíki pályaavató látványos lovasprogramokkal.
A rendezvénnyel, valamint a kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információ Gáll Leventétől kapható a 0721–946434-es telefonszámon – áll a közleményben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!