Hirdetés

Új élmények a Mohos-tőzeglápnál

Az ország egyik legnagyobb szénabála-labirintusát készítette el a Pro Szent Anna Egyesület és a lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság a Mohos-tőzegláp közelében. A Szent Anna-tóhoz érkező látogatók ingyenesen használhatják, de adománnyal segíthetik az egyesület tevékenységét, amely igény szerint a diákoknak tematikus bolyongást is szervez a labirintusban.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új élmények a Mohos-tőzeglápnál
Szénabálák, mint élmény. Már vannak, akik kipróbálták Fotó:  Pro Szent Anna – Facebook-oldala  

A lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság úgy döntött, idén a megszokotthoz képest más formában értékesíti a területein készített szénát. A Pro Szent Anna Egyesülettel közösen szénabála-labirintust építettek a Mohos-tőzegláp közelében, több mint 2500 négyzetméteren. A bálák összhosszúsága fél kilométer – közölte a Hargita Népével Dósa Elek-Levente, az egyesület ügyvezetője. 

 Pro Szent Anna – Facebook-oldala  
– A labirintust négy nap alatt készítettük. A munkálatok nagy részét csütörtökre fejeztük be.

Az útvesztőt kétféleképpen lehet használni. Sima bolyongásra, azaz a kijárat megkeresésére, illetve igény esetén a diákoknak tudunk szervezni tematikus bolyongást, vagyis oktató-nevelő foglalkozást különböző témakörökben.

Például, milyen növények vannak a Mohosban. A labirintust bejárva, abban megkeresve az elrejtett különböző információkat kiderül a válasz is, vagy az, hogy mit eszik a medve és hasonlók – részletezte az ügyvezető. Rámutatott: a labirintus használata ingyenes, de a kihelyezett adománydobozba dobott összegekkel lehet segíteni az egyesület tevékenységét.

– A labirintus télre is megmarad, a havat kitakarítjuk, azaz a bálák tetejére tesszük, így még nagyobb lesz az élmény. Amikor már használhatatlanok lesznek a bálák, lebontjuk a labirintust – tette hozzá Dósa Elek-Levente.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!