Új állásokat hirdetnek meg a csíkszeredai helyi rendőrségnél

A költségvetés módosításáról, valamint a helyi rendőrség működési szabályzatának új változatáról – ami lehetővé teszi az állomány növelését – hozott többek között döntést Csíkszereda önkormányzatának testülete a pénteki soron kívüli ülésén. 

Létai Tibor
Új állásokat hirdetnek meg a csíkszeredai helyi rendőrségnél
Képünk illusztráció Fotó: Csíkszeredai Helyi Rendőrség/Facebook

A csíkszeredai önkormányzat módosította az idei költségvetést, mely által frissítették a kulturális intézmények költségvetési támogatásait. Átcsoportosítások történtek a Csíki Játékszín és a Csíki Székely Múzeum támogatásában, figyelembe véve az intézmények által benyújtott igényeket is. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A színház költségvetése ugyan csökken, de állami forrásokból további több mint kétmillió lejes támogatást kap, amely hozzájárul a hosszú távú fejlődéshez. Ennek kapcsán Bors Béla alpolgármester megjegyezte:

– A költségvetés-módosítás egyik legfontosabb hozadékaként 2,23 millió lejt hagyattunk jóvá a Csíki Játékszín javára. A kormány a jövedelemadó 2 százalékos visszaosztásából 3,24 millió lejt utalt Csíkszeredának kulturális intézmények fenntartásának finanszírozására. A fennmaradó 1,01 millió lejt egy következő lépésben a Hargita Székely Néptáncszínház számára folyósítjuk.

A helyi rendőrség szervezeti és működési szabályzatának új változatát – amely a 2019-es szabályzat helyébe lép – is elfogadta a testület. Az új szabályzat célja, hogy egyedi állásokat hirdethessenek meg a rendőrségnél, ami megerősíti a rendőrség hatékonyságát, hogy korszerűbb elvek alapján tudják végezni munkájukat. Bors Béla kifejtette: a csíkszeredai helyi rendőrséget illetően a pénteki határozat kettős célú: egyrészt a szervezési működési szabályzatot (ROF) igazította a tavasszal módosított organigrammához, másrészt egyedi állásokká alakított hét betöltetlen állást, aminek oka, hogy az alkalmazási korlátozások miatt csakis egyedi állásokra alkalmazhatnak munkatársakat, személyzethiány van, ezért szükség van új alkalmazottakra.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!