Több mint egymillió forint értékű adomány

HN-információ

Több mint egy millió forint (hivatalos napi árfolyamon 13 532 lej) értékű adományt hozott a Magyar Református Szertettszolgálat a csíksomlyói tűzvészben otthonukat vesztett bajbajutottak megsegítésére. Az adományt hivatalosan szombat délután adták át a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna előterében.

Fotó: László F. Csaba

Juhász Márton a Magyar Református Szertettszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta: pénteken értesültek a tragikus tűzestről.

– Rögtön elhatároztuk, hogy amiben módunkban áll segítséget nyújtunk és eljövünk a határon túli testvérekhez. Felvettük a kapcsolatot a konzul úrral (szerk. megj. Tóth László, csíkszeredai főkonzul), alpolgármester asszonnyal (Sógor Enikő), hogy megtudjuk ténylegesen mire van szükség – mesélte.

Hozzáfűzte: elsősorban tartós élelmiszereket hoztak, nagyjából egy bő hétre, tíz napig lehet elegendő a csíkszeredai sportcsarnokban elszállásolt embereknek, másodsorban pedig tisztálkodási szereket hoztak, hiszen a koronavírus járvány kellős közepén szükség van arra, hogy a higiénés feltételek is megfelelőek legyenek. Ezen kívül nyolcezer darab szájmaszkot is hoztak, továbbá gondoltak a gyerekekre is akiknek a tanszerei megsemmisültek a tűzben, tehát hoztak tanszereket. A gyerekeknek ugyanakkor jut játék is a református szeretettszolgálat jóvoltából. Emellett a szállítmány részeként hoztak még gyermekruhákat, pelenkákat. Juhász Márton ugyanakkor elmondta: hétfőn Kőhalomból további adományok érkeznek és várhatóan adománygyűjtésben kezdenek az újjáépítéshez.

 

Tóth László csíkszeredai főkonzul ugyanakkor elmondta: nem csak a Magyar Református Szertettszolgálat kereste meg őket, hanem több más civilszervezet és magánember is, akik mind afelől érdeklődtek, hogy hogyan segíthetnének.

– Nem túlzás kijelenteni, hogy ami történt az katasztrófa, úgyhogy minden segítség el kell és jó jön – mutatott rá Tóth László.

A városháza nevében Sógor Enikő alpolgármester köszönte meg az adományt. Mint fogalmazott: a Magyar Református Szeretettszolgálat segítsége olyan volt, mintha levelet írtak volna az „angyalnak” és az pontosan azt szállította volna le időben, amit a levélben kértek. Hozzáfűzte: hétfőtől kezdődik a gyerekek oktatása ezért a tanszerek is épp a legjobb időben érkeztek.

Cikkünk még frissül



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!