Hirdetés

Sikeres és ízletes a Borszereda

Harmadik alkalommal szervezték meg Csíkszereda Kárpát-medence-szintű borszemléjét, a Borszeredát. A rendezvény pénteken nyitotta meg kapuit és még ma estig látogatható a Mikó-várban.

Kovács Andrea
Sikeres és ízletes a Borszereda
Közel harminc Kárpát-medencei bort lehet megkóstolni a Mikó-vár udvarán Fotó: Veres Nándor

– A harmadik Borszereda, vagyis a Kárpát-medencei borászatok csíkszeredai szemléje jól mutatja, hogy Székelyföldön és Csík környékén egyre erősebb az a réteg, amely szereti a minőségi borokat és értékeli az eseményt – mondta el érdeklődésünkre Becze István szervező, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke.

Veres Nándor

– Már az idei Borszereda első napján megháromszorozódott a résztvevők száma, nagy volt a pörgés a standoknál, az akár ezer kilométerről érkező borászok is nagyon elégedettek voltak, úgy értékelik, hogy megérte eljönniük. Öröm számunkra, hogy az idelátogatók jól érzik magukat, emellett fontos kiemelnem, hogy minden résztvevő kulturáltan viselkedett, és minimális hulladékot termeltünk, mely szinte teljes mértékben újrahasznosítható, ugyanis a kóstoláshoz üvegpoharakat használunk – mutatott rá.

Veres Nándor

Érdeklődésünkkor még nem tudták megmondani a hétvége során idelátogatók pontos számát, de valamennyi mesterkurzus telt házzal zajlott, emellett a három napra előkészített üvegpoharak kevesebb mint két nap alatt elfogytak.

Veres Nándor

– Feladatunknak érezzük, hogy a magyar–magyar kapcsolatot erősítsük. A bor által nemcsak élményeket kapunk, de erős együttműködés tud kialakulni a Kárpát-medencén belül. Szeretnénk, hogy a helyiek minél több magyar bort fogyasszanak, és ezzel a rendezvénnyel nagyot tudunk lépni ebbe az irányba – tette hozzá Becze István, a Borszereda szervezője.

Veres Nándor

Veres Nándor

László F. CsabaHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!