Rendőrök tevékenykedtek a tisztaságért

Bíró István
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Rendőrök tevékenykedtek a tisztaságért
Takarítás. Ritka szemétpéldányokat is találni a természetben Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hargita megyei rendőrök is csatlakoztak a „Let's Do It, Romania!” országos takarítási akcióhoz – tájékoztatott rövid közleményében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrök tevékenykedtek a tisztaságért
Románia legnagyobb környezetvédelmi önkéntes programjának célja a környezetben felhalmozódott hulladék összegyűjtése, illetve a lakosság figyelmének felhívása a szemetelés káros mivoltára és a hulladékok természetre gyakorolt hatására.
A különböző rendőri egységekből érkező rendőrök szombaton önkéntes társaikkal együtt, kesztyűkkel és szemeteszsákokkal felszerelve gyűjtötték össze a hulladékot a szervezők által kijelölt területeken, Csíkszeredában és Balánbányán. Ezzel a kezdeményezéssel a rendőrök a lakosság körében is népszerűsítették az önkéntességet.

Rendőrök tevékenykedtek a tisztaságért

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) kezdeményezésére1992-től minden év szeptember harmadik szombatja a takarítás (szemétszedés) világnapja. Jelmondata: „Gondolkodj világméretekben, és cselekedj otthon!” volt. 2018 óta egy észt világszervezet koordinálja az egynapos eseményt.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!