Hirdetés

Reggeli séta az iskoláig – saját sofőrrel

Tizenegy útvonalon összesen több mint száz diák jár reggelente Lábbusszal iskolába Csíkszeredában. Az állandó „sofőrök” mellett a menetrend szerinti járatokra örömmel fogadják kísérőnek rövidebb időre különböző cégek, intézmények képviselőit, baráti társaságok tagjait.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Reggeli séta az iskoláig – saját sofőrrel
Lábbusszal az iskolába. Jó hangulatú reggelek Fotó: Önkéntes Lábbusz-sofőr

Az iskolakezdéssel egy­ időben újra elindult a csíkszeredai Lábbusz is, tegnaptól önkéntes „buszsofőrök” kíséretével sétálhatnak a gyermekek reggelente iskolába. Az újdonságokról Kajtár Dalma, a Lábbusz program koordinátora számolt be lapunknak. Mint mondta: a tavalyi tanévet nagyjából 100-120 kisiskolás gyermek részvételével zárták, 110-en kaptak ajándékot hűségükért – vagyis ennyien voltak állandó utasok –, és már tegnap is több mint 120-an csatlakoztak. A közösségépítésen és a frissítő reggeli sétán túl a Lábbuszozók apró jutalmakat, ajándékokat kapnak és élményekkel is gazdagodhatnak, ugyanis a szervezők moziba, élménysízésre és sportközpontba is elviszik őket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A jelentkezés az egész tanév során nyitott, az eredeti felhívás 1–4. osztályos diákoknak szólt, de csatlakozhatnak kisebb (előkészítő osztályos) vagy nagyobb tanulók is, emellett fontos tudni, hogy a Lábbuszra menet közben is fel lehet szállni, nem csak az indulási pontoknál. A menetrend szerinti járatokra örömmel fogadják rövidebb időre (1-2 hétre) különböző cégek, intézmények képviselőit, baráti társaságokat kísérőnek, már több állandó sofőr is van, de a szervezők célja, hogy minden vonalon legyen egy-egy állandó önkéntes. A jelentkezőknek jó tudni, hogy a legkorábbi indulás 7.25-kor van, ugyanis 7.55-ig minden iskolába be kell érjenek a gyermekek.
Mint a programkoordinátor elmondta: a Lábbusz jelenleg 11 útvonalon halad, megtartották a februárban bevezetett taplocai járatot, illetve egy megállóval bővült a Nagy Imre Általános Iskolába tartó 2-es útvonal, így az új tanévtől a Tanorok utcából indul 7.30-kor, melyhez 7.35-kor a Lidl-parkolóban is lehet csatlakozni, tovább pedig a tavaly már bejáratott szakaszon, a megszokott időpontban halad a menetoszlop. Gyermekként utasnak vagy felnőttként sofőrnek jelentkezni egyaránt a 0735–209487-es telefonszámon Kajtár Dalmánál vagy a csikilabbusz@gmail.com e-mail-címen lehet.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!