Hirdetés

Partnerségek kialakítása prémium tejtermékek értékesítése révén

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, partnerségben a Szépvízi Csengő Szövetkezettel, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel és kisebb vállalkozókkal közösen sikeresen pályázott. A helyi piacok, valamint a rövid ellátási láncok kialakításának támogatása a cél. A több mint 1,3 millió lej egy részét a feldolgozáshoz szükséges gépekre, berendezésekre fordítják, de az összeg feléből a helyi termékek népszerűsítésére is jut.

Vlaicu Lajos

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, partnerségben a Szépvízi Csengő Szövetkezettel, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, a Kishavas panzióval, valamint további két állattartó gazdával sikeresen pályázott a 16.4-es pályázati kiírásra, melynek célja a piaci szereplők partnerségi együttműködéseinek, a helyi piacok, valamint a rövid ellátási láncok kialakításának támogatására, számolt be Szász Andrea, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdásza és pályázati tanácsadó.

Fb
– Manapság egyre nő az érdeklődés a helyi gazdaságok és az általuk előállított termékek iránt, ami lehetővé teszi, hogy a tudatos vásárlás és a minőségi élelmiszerek beszerzése és fogyasztása mindennapi gyakorlattá váljon. A helyi termékek megvásárlásával jelentősen rövidítjük az értékesítési láncot, ami segít a vidéki termelőknek gyorsan piacra kerülni. Ez a rövid ellátási lánc lényege, hogy közvetlenül a termelőtől – vagy minimális köztes szereplő bevonásával – jutunk hozzá a minőségi élelmiszerekhez, így friss, helyi és vegyszermentes termékeket vásárolhatunk – emelte ki Szász Andrea, a projekt koordinátora a Premilact partnerség nyitórendezvényén, melyet a Böjti Csemege – Kárpát-medencei sajtmustra kereteiben tartottak. 

Fb
A pályázat összértéke 265,269 euró, azaz több mint 1,3 millió lej, amelynek egy részét a feldolgozáshoz szükséges gépekre, berendezésekre fordítják, de a helyi termékek promotálása képezi a pályázati összeg közel felét, melynek keretében tíz rendezvényt is szerveznek, ahol szintén a rövid ellátási láncok célja és fontossága, valamint a helyi termékek fogyasztása lesz a középpontban.

Fb

– A partnerség sikere a jó együttműködéseken és egymás segítésén alapul. A már amúgy is meglévő többéves együttműködést emelték egy nagyobb szintre, megalkotva ezzel a Premilact partnerséget, mellyel együtt tudják népszerűsíteni a helyi tejtermékeket, sajtokat – húzta alá Szász Andrea.

FbHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!