Hirdetés

Módosult a csíkszeredai zöldségpiac szabályzója

Csíkszereda önkormányzati testülete soron kívüli ülésen döntött pénteken a központi zöldségpiac szabályzatának módosításáról, a Micimackó napközi otthon felújításának folytatásáról, valamint a Rodostó városával való kapcsolat megerősítéséről.

Létai Tibor
Módosult a csíkszeredai zöldségpiac szabályzója
Képünk illusztrácó Fotó: László F. Csaba / Archív

Három sürgős ügyben döntött pénteken Csíkszereda közgyűlése. A testület döntött a Micimackó napközi otthon felújításának folytatásáról, ugyanis a nagy mobilitási projekt keretében be nem fejezett pályázatokat, amiket jóváhagytak, lehetőség van áthozni az új ciklusra. A 2014–2020-as uniós ciklusban le nem zárt Regionális Operatív Programból (POR) finanszírozott pályázatokat indokolt esetben a 2021–2027-es ciklusból is támogatja az Európai Unió (EU), viszont ezeket a továbbiakban új projektként kell kezelni. A dokumentáció leadási határidejét jövő hét szerdára – június 12., délután 14 óra – módosították.

– Bízom benne, hogy a Micimackó napközi otthon felújítása terén is sikeresen fogunk tudni finanszírozási szerződést kötni – jegyezte meg Bors Béla alpolgármester.

A testület a törökországi Suleymanpasa városával – Tekirdag (Rodostó) – létrejött kapcsolatok megerősítéséről is döntött, elfogadva egy négytagú delegáció kiküldését az ottani Cseresznyefesztiválra, hogy az új városvezetéssel is megalapozzák az eddig kiépült jó viszonyrendszert, elérve azt a szintet, hogy testvérváros legyen a székely és a török település.

– Időközben a törökországi településen is önkormányzati választások voltak, ahol a korábbi polgármester elvesztette a választásokat, de az új városvezető is úgy gondolja, hogy folytatja a kapcsolatot, és ennek érdekében kapott Csíkszereda meghívást Rodostóba, hogy lehetőség adódjon az új városvezetéssel való megismerkedésre – tudatta Bors Béla.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az elöljáró a központi zöldségpiac szabályzatának módosításáról elmondta: a Gál Sándor téri parkoló mellett található automata közvécét a piac fogja működtetni.

– Az illemhely munkálatainak átvétele megtörtént, most pedig megteremtjük a feltételeit annak, hogy a piac tudja ezt működtetni – fogalmazott.

Megtudtuk, hogy a zöldségpiac melletti közvécét is felújítják, az eddig virágüzletként működő részen is illemhelyek lesznek kialakítva, pelenkázókkal, a manzárd részen pedig marad a piac irodahelyisége. Nekifogtak a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének, és ősszel a kivitelezés is elkezdődhet.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!