Hirdetés

Mesefigurák kelnek életre a fehér falakon

A Hargita Megye Tanácsa által kezdeményezett Családprogram keretében indult a Gyermekmosoly program, amelynek célja minden évben pályázati úton támogatni oktatási intézmények, elhelyező központok, kórházi gyermekosztályok szépítését. A program során a termek falait dekorálják és kifestik. A részleteket szerdán a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Gyermekgyógyászati osztályán ismertették.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Mesefigurák kelnek életre a fehér falakon
Mesefigurák. Meghittebb környezetet teremtenek a gyerekeknek Fotó: László F. Csaba

A Gyermekmosoly programot évről évre a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ bonyolítja le azzal a céllal, hogy a megye területén lévő óvodatermeket, napközi otthonokat, iskolákat, elhelyező központokat, valamint kórházi gyermekosztályokat szebbé, barátságosabbá, gyermekközpontúbbá varázsolják – mondta el érdeklődésünkre az erőforrás központ igazgatója, Szabó Irén Ottilia.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mesefigurák kelnek életre a fehér falakon
Jobbról balra: Borboly Csaba, Szabó Irén Ottilia, Daradics Karina és dr. Tóth Zsuzsanna

Megjegyezte: „A program 2010-ben indult Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére, a finanszírozása pedig intézményünkön keresztül zajlik, és fontos kiemelni, hogy csak az elmúlt 4 évben 76 intézményben sikerült a termeket még barátságosabbá tenni, közel 60 ezer lejes finanszírozással.” Megtudtuk, az idén kilenc tanintézet nyert a pályázaton, prioritást élveztek azok az intézmények, akik az elmúlt két évben nem adtak le pályázatot, illetve nem nyertek, így az idén érdekes módon úgy alakult, hogy

a gyergyói és maroshévízi régióból kerül ki a legtöbb nyertes pályázó.


Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke a program kapcsán úgy fogalmazott: nagy örömmel tölti el, hogy a Gyermekmosoly program – amely alulról jövő kezdeményezésként indult – finanszírozását a megyei tanács részéről biztosítani tudták. A megyeelnök megköszönte mindenki részvételét a programban, kiemelve a művész szerepét, aki munkája révén otthonosabbá tette az intézményeket.

Mesefigurák kelnek életre a fehér falakon
– Öröm, hogy ebben a programban részt vehetek, és öröm látni az alkotások által a boldog gyermekeket – öntötte szavakba gondolatait Daradics Karina képzőművész. A falfestmények készítője elmondta: a fehér falak megelevenedtek, így több mosolyt lehet látni, ezért

megéri beruházni, hogy derűsebb, meghittebb környezetet teremtsenek a gyermekeknek.


Dr. Tóth Zsuzsanna, a gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa kiemelte, hogy a kivitelezett illusztrációkkal, mesefigurákkal, mesehősökkel, mesejelenetekkel megszépítették a teret, ahol munkájukat végzik, meghittebbé, barátságosabbá téve azt a gyermekek számára. Ennek kapcsán megemlítette, hogy mindez hozzájárult, hogy a gyermekgyógyászati osztály megkapta a magyarországi kórházszövetségtől a családbarát kórház díjat. 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!