Megnyílt a Sportpark Csíkszeredában

Megnyílt és állandó jelleggel nyitva tart délelőtt 10 órától este 9 óráig Csíkszeredában az egykori Szeredai fürdő helyén létrehozott sport- és szabadidőpark. Korábban gyermeknapon már birtokba vehették a városlakók a Szécsenyben található létesítményt, személyzeti gondok miatt azonban akkor csak egy napig tartott nyitva.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megnyílt a Sportpark Csíkszeredában
Játszótér. Birtokba vették a gyerekek az új létesítményt Fotó: László F. Csaba

Csütörtöktől viszont ismét várja a kikapcsolódni vágyókat a Csíki Sportcentrum Kft. által üzemeltetett Sportpark, ugyanis cégen belüli átcsoportosítással sikerült alkalmazniuk két embert a feladatra.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A létesítményt úgy tervezték meg, hogy lehetőség szerint egy család valamennyi tagja aktívan tudjon kikapcsolódni, található itt játszótér, futópálya, gumiborítású sportpálya, zöld füves focipálya, kosárpálya, BMX Cross edzőpálya, kötélmászó pálya és egy 18 méter magas kilátó is.

Megnyílt a Sportpark Csíkszeredában
Ottjártunkkor éppen egy többgyerekes család érkezett a parkba – a gyermekek lelkesen vették birtokba a kötélmászó pályát –, és kis idő elteltével elégedetten nyilatkoztak a szabadidőpark nyújtotta lehetőségről. A gyermekek édesanyjától megtudtuk: Szécsenyben laknak, így nagy örömmel vették tudomásul, hogy a közelben nyílik lehetőség a kikapcsolódásra. 

Jelenleg mindenki előtt nyitva áll a Sportpark, de a későbbiekben ingyenes regisztrációhoz kötik majd a belépést

– közölte lapunkkal az éppen a helyszínen tartózkodó Ábrahám Előd, a Csíki Sportcentrum sportfelelőse, önkormányzati képviselő. 

Megnyílt a Sportpark Csíkszeredában
– Célunk, hogy minél multifunkcionálisabb legyen a létesítmény, ezért folyamatosak lesznek a fejlesztések, és igyekszünk szélesebb körű eseményeknek, versenyeknek is helyet adni, ugyanakkor az oktatási intézmények számára nyílt növénytanórák tartására is lehetőséget biztosítunk, hiszen nyolcvan különböző dísznövényt telepítünk a parkba, valamennyit felcímkézve – fogalmazott.

Megnyílt a Sportpark Csíkszeredában
Megtudtuk:

a BMX Cross edzőpályának külön szabályzata van, amelyet a bejáratnál található táblára függesztettek ki.

A pálya használata előtt mindenki köteles elolvasni a szabályzatot és elfogadni annak előírásait. Ennek értelmében tíz év alatti gyermekek csak edző, szülő vagy gyám felügyelete mellett, a működtető előzetes jóváhagyásával használhatják az edzőpályát, amelyen egyszerre legfeljebb három személy tartózkodhat. A védősisak használata kötelező. Javasolt a könyök-, térd-, csukló- és hátgerincvédő felszerelés viselése. Érdekesség, hogy a pálya távirányítós autókkal is használható, de ehhez előbb előzetesen meg kell egyezni a pálya működtetőjével. A pályát a kerékpározók és a távirányítós autók egy időben nem használhatják, viszont felváltva igen – olvasható még a szabályzatban.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!