Hirdetés

Meghatározták a peronbeálló díjakat a csíkszeredai buszpályaudvaron

Csíkszereda önkormányzata júniusi soros havi ülésén jóváhagyta a Csíki Trans Kft. által üzemeltetett buszpályaudvar új működési szabályzatát, amely a buszpályaudvar által kínált szolgáltatások díjait – peronbeállási díj, csomagmegőrzés, illemhelyhasználat – határozza meg. A városi tömegközlekedést is irányító vállalat vezetősége jelenleg a busztársaságokkal kötendő szerződéseken dolgozik, ami a szállítási vállalatok számára elengedhetetlen a szállítási licenc miatt.

Létai Tibor
Meghatározták a peronbeálló díjakat a csíkszeredai buszpályaudvaron
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A nemrég módosított szabályzat célja a szolgáltatások korszerűsítése és az árak hozzáigazítása a jelenlegi igényekhez és az infláció mértékéhez. Az elfogadott tarifák szerint a nemzetközi járatok belépési díja járművenként 5 euró áfa nélkül. A 25 kilométer alatti távolságon közlekedő megyei járatoké járművenként 1,50 euró áfa nélkül, a 25 kilométer felett ingázó megyei járatoké 2,50 euró áfa nélkül, az országban közlekedő távolsági járatoké 3,25 euró, ugyancsak áfa nélkül. Ezek a tarifák magukban foglalják az induló és érkező járatok peronhoz való hozzáférését, az utasforgalom nyomon követésére szolgáló információs rendszert, az összes diszpécserszolgáltatást, valamint jegyek és bérletek árusítását, utóbbi kettő opcionális.

Az utasok számára nyújtott kiegészítő szolgáltatások összegei is módosultak. Az illemhely használata 2 lej személyenként. A csomagmegőrzés napidíja függ a poggyász méretétől. Egy kisebb (50 cm) csomag napidíja 10 lej, egy közepesé (50-70 cm) 17 lej, egy nagyobbé (70-100 cm) pedig 25 lej.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Demény Attila, a Csíki Trans Kft. igazgatója megjegyezte: a tarifák emelésére azért volt szükség, hogy fenntartható legyen a pályaudvar működtetése.

– Ezek a költségek hozzájárulnak a pályaudvar megfelelő működtetéséhez, ugyanis az önkormányzat célja, hogy a változtatások révén javítsa a szolgáltatások minőségét és hatékonyságát, valamint biztosítsa a lakosság és az utazók megelégedését – nyilatkozta.

A városi tömegközlekedést is irányító vállalat vezetője közölte: a Csíki Trans Kft.-nek tizennégy busztársasággal kell szerződést kötnie, ami nem opcionális, hanem kötelező a busztársaságok számára, ugyanis szerződés nélkül nem kapnak szállítási licencet. A szerződéseket jövő héten írják alá, ugyanis a busztársaságokkal még nem kötöttek végleges szerződést, de a tárgyalások folyamatban vannak.

A buszpályaudvar területén található bérelhető biciklik kapcsán megtudtuk, hogy azok üzemeltetése még nem került át a Csíki Trans Kft. ügykezelésébe. Mivel a biciklik bérlése külön tevékenységnek minősül, külön szabályzó kell neki, amiben a feltételeket és a díjszabást is meghatározzák. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy ez hamarosan megtörténik, és a polgárok használatba vehetik a kerékpárokat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!