Hirdetés

Lovasterápiás központ

Szociális farm, állatsimogató, közösségi ház, tanösvény és szabadidős emlékpark létrehozását tervezi a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete a Csíkcsicsóhoz tartozó Csaracsóban.

Kovács Andrea
Lovasterápiás központ
A zsögödi lovarda. Egyelőre itt kezdik a foglalkozásokat Fotó: László F. Csaba

Több létesítményt tervez a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete a tulajdonában lévő kéthektáros csaracsói területre. Ezek egyike a szociális farm kialakítása, ahol állatsimogató is működne, illetve lovas­terápiának is helyet biztosítana, emellett filagória, akadálymentesített játszótér, melegház, szabadidős emlékpark és halastó építése is szerepel a hosszú távú terveik között – ismertette Fikó Csaba, az egyesület elnöke.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Nagy álmunk a lovas­terápiás központ létrehozása, mert a lóval, az állattal való törődés felelősségtudatra neveli a fogyatékkal élőket és kötődést jelent számukra. Állatterápiával nagyon sokat lehet fejleszteni fogyatékos, de akár egészséges gyermekeket is. A lovas foglalkozásoknak jelentős anyagi vonzata van, ezért szeretnénk megkímélni a költségektől azokat a szülőket, akik ezt terápiaként alkalmazzák sérült gyermekeik számára

– fogalmazott.

Lovasterápiás központ
Az egyesület nemrégiben a Bethlen Gábor Alap kiírásán pályázott, az elnyert összegből először istállót és foglalkoztató központot szeretnének építeni, ahol lóval kapcsolatos oktatás zajlana, hogy a gyermekeknek legyenek bizonyos ismereteik, mielőtt lóra ülnek. A Szent Ferenc Alapítvány gyergyószárhegyi otthona felajánlott számukra egy lovat, amellyel a zsö­gödi lovardánál kezdenék el a lovasterápias fejlesztési munkát, amíg a csaracsói központ el nem készül.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!