Lebontják a Szeredai strand hőközpontját, parkolót hoznak létre a Sportpark bejáratánál

Lebontják a Fürdő utcában található, egykori Szeredai strand hőközpontjának veszélyessé vált romos épületét, többek között erről döntött pénteki soron kívüli ülésén a csíkszeredai önkormányzat. A bontás után a területen parkolási lehetőséget biztosítanak.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 1 perc
Lebontják a Szeredai strand hőközpontját, parkolót hoznak létre a Sportpark bejáratánál
Illusztráció Fotó: László F. Csaba / Archív

Az egykori Hellvig-fürdő – Szeredai strand romos hőközpontjának a lebontása azért vált szükségessé, mert az épület állaga nagyon megromlott, ugyanakkor a nemrég megnyílt Sportpark közvetlen bejáratánál lévő romos objektum lebontása után egy parkolót fognak kialakítani a területen, ami hasznos az új szabadidőpark szempontjából.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A bontást még az idén szeretnék tető alá hozni, ezért szükséges volt a területet a közvagyonból a város magánvagyonába helyezni, mert enélkül nem valósítható meg a bontás. Az ezzel kapcsolatos határozatot fogadta el pénteken soron kívül a testület, ezt követi majd a telekkönyvezés és a bontási engedélyek beszerzése.

– Telekkönyvileg három egymás melletti ingatlanról van szó: egy adminisztratív épületről, egy kazánházról és egy teraszról, viszont rendkívül leromlott állapotba kerültek – ezt egy építkezési szakértő is megállapította –, így nincs más megoldás, mint a bontás, de közben szükségessé vált egy parkoló kialakítása a működő és egyre felkapottabb Sportpark szempontjából – magyarázta Dósa Szilárd városmenedzser.

Megtudtuk, hogy az egykori Hellvig-fürdő megmaradt részének jövőjével kapcsolatban a városvezetés hosszú távon magánberuházó bevonzását látja reálisnak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!