Lebontják a Szeredai strand hőközpontját

Lebontják a Fürdő utcában található, egykori Szeredai strand hőközpontjának veszélyessé vált, romos épületét, többek között erről döntött pénteki soron kívüli ülésén a csíkszeredai önkormányzat. A bontás után a területen parkolót alakítanak ki.

Létai Tibor
Lebontják a Szeredai strand hőközpontját
Fotó: László F. Csaba

Szükségessé vált az egykori Hellvig-fürdő – Szeredai strand romos hőköz­pont­jának lebontása, hiszen az épület állaga nagyon megromlott. Helyén, a nemrég megnyílt Sportpark közvetlen bejáratánál parkolót fognak kialakítani. A bontáshoz szükséges volt, hogy a területet közvagyonból a város magánvagyonába helyezzék – az ezzel kapcsolatos határozatot fogadta el pénteken a testület, ezt követi majd a telekkönyvezés és a bontási engedélyek beszerzése annak érdekében, hogy még idén munkához láthassanak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Telekkönyvileg három egymás melletti ingatlanról van szó: egy adminisztratív épületről, egy kazánházról és egy teraszról, viszont rendkívül leromlott állapotba kerültek – ezt egy építkezési szakértő is megállapította –, így nincs más megoldás, mint a bontás, de közben szükségessé vált egy parkoló kialakítása a működő és egyre felkapottabb Sportpark szempontjából – magyarázta Dósa Szilárd városmenedzser. Megtudtuk, hogy az egykori Hellvig-fürdő megmaradt épületeit, illetve a mellette lévő medencéket nem érinti a beavatkozás, ezek felújítására és működtetésére magánberuházót keres a városvezetés. 

Bontással kezdődik a kampuszépítés
Csíkszeredában a közel 122 millió lej összköltségvetésű kampusz- és duálisképzés-fejlesztési pályázat részeként a taplocai iskolaközpont héthektáros területére műhelyeket, laboratóriumokat, különböző oktatási felületeket, bentlakást építenek. A majdani építkezések területének előkészítéséhez elengedhetetlen a több éve használaton kívüli, romos épületek, építmények lebontása, melyek a Venczel József Szakközépiskolához tartoznak. Mivel ezek oktatási célt szolgáltak, minisztériumi engedély is szükséges a bontáshoz, ennek előfeltétele pedig a pénteken meghozott önkormányzati döntés.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!