Hirdetés

Lassú tűzön: óvások miatt sokat kellett várni

Másfél év után saját konyhával működik a Napocska Napközi Otthon. A tanintézet a napokban kapta meg a konyha működtetésére a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági, valamint népegészségügyi igazgatóság engedélyét.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lassú tűzön: óvások miatt sokat kellett várni
Használatba vették. Helyben főtt ételt kapnak az óvodások Fotó: Veres Nándor

A csíkszeredai Napocska Napközi Otthon már új épületben kezdte a 2022–2023-as tanévet, amelyben azonban a speciális konyhai felszerelés hiányában indult és folyt egészen mostanáig a legkisebbek foglalkoztatása. A csík­szeredai önkormányzat szerint ennek az az oka, hogy a konyhai bútorzatra kiírt versenytárgyalás eredménye ellen óvást nyújtott be a bukaresti Unicomp Rt.

– A meghirdetett licitre öt jelentkező közül három cég ajánlatát fogadta el az önkormányzat. Az első két helyezett drágábban bár, de öt év garanciával biztosította az eszközöket. A harmadik helyezett, az Unicomp csak három év garanciát ígért, ezért a viszonylag alacsonyabb árajánlatát a rövidebb jótállási idő miatt nem fogadtuk el. A bukaresti cég megfellebbezte döntésünket, egy hosszú jogi eljárás következett, amelynek végén a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság 2023 márciusában kimondta, hogy az Unicomp nyert, így tavaly júniusban velük kötöttünk szerződést

– tájékoztatta lapunkat Sógor Enikő. Csíkszereda alpolgármesterétől azt is megtudtuk, hogy bár a konyhai bútorzatot már tavaly december elején leszállította a cég, elemeinek beszereléséhez az önkormányzat többszöri felszólítása ellenére is csak februárban látott hozzá.
Márciusban végül sikerült befejezni a konyha speciális bútorzatának felszerelését, és a napokban megtörtént a helyiség működéséhez szükséges engedélyek kiváltása is, így a tanév második felében már nem külső cég biztosítja az óvodások étkeztetését, hanem a tanintézet saját konyhájában főtt meleg étellel várják a kicsiket. 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!