Kutyamenhelyet hozna létre a csíkszeredai önkormányzat

A gazdátlan, kóbor ebek helyzetének megoldása érdekében kutyamenhelyet hozna létre a csíkszeredai önkormányzat. A megvalósítás első lépéseként a városi közgyűlés elfogadta a leendő szolgáltatás szabályzatát pénteki rendkívüli ülésén.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kutyamenhelyet hozna létre a csíkszeredai önkormányzat
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A szabályzat előírásai szerint készítik majd el a közbeszerzési dokumentációt, majd ezt követően kiírhatják a licitet. A szerződés alapján a nyertes cég, egyesület vagy alapítvány egy éven keresztül fogja majd ellátni a feladatot, és előre meghatározott szempontrendszer alapján fogják elbírálni a tevékenységét.

A határozat értelmében jelenleg ötven kutyát fogadnának be a menhelyre, ez a keret a jelenlegi becslések alapján elégséges, ha viszont a gyakorlatban kevésnek bizonyul, módosítják a létszámot.

– A kóborkutyák jelen vannak a városban, ami nyomasztja a lakosságot, ezért a városnak prioritás a helyzet rendezése, viszont egy kis türelmet még kérnek a polgároktól – hangzott el a testületi ülésen.

Megtudtuk, hogy a cél elsősorban a menhelyre összegyűjtött ebek örökbeadása lenne, és nem az altatás, a továbbiakban pedig a kutyák ivartalanítására is sort kerítenének, amire a törvény lehetőséget biztosít, de minderre költségvetési forrást kell találniuk.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!